FOTO: În județul SMART, elevii vor începe școala într-o clădire fără acoperiș

scoala iara

În plină pandemie de Covid-19, cu peste o mie de cazuri noi depistate zilnic la nivel național, elevii școlii gimnaziale din comuna clujeană Iara vor începe noul an școlar într-o clădire fără acoperiș. Așa cum se poate observa din imagini, în sălile de clasă tencuiala de pe tavan e căzută peste băncile vechi, infiltrațile de apă au ridicat parchetul iar sala de sport arată ca după război.

scoala iara

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Cluj au confirmat pentru InfoCluj.eu faptul că școala se află în reparații de mai multă vreme iar contractul cu firma care se ocupă de lucrări prevedere eliberarea de sarcini a imobilului pe 3 ani.

scoala iara

"Există în derulare un contract de reabilitare a școlii cu termen de execuție de trei ani. O clauză a contractului prevede eliberarea de sarcini a imobilului pe durata efectuării lucrărilor. Cursurile pentru clasele I-IV se vor desfășura în alte   imobile urmând ca elevii claselor V-VIII să desfășoare activitatea la parterul clădirii la care faceți referință. Firma care se ocupă de reabilitare va efectua lucrările după orele de curs iar pentru evitarea accidentelor s-au luat toate măsurile de siguranță. În acest sens s-a demarcat zona de șantier prin împrejmuire", au declarat reprezentanții ISJ pentru InfoCluj.eu.

scoala iara

Cu alte cuvinte, o parte din elevi vor desfășura activitațile în sălile de la parterul clădirii aflate în renovare iar o altă parte a elevilor vor susține cursurile în spații aflate în alte clădiri. În tot acest timp, firma responsabilă cu reparațiile va efectua lucările după terminarea cursurilor. 

scoala iara

 

 

 

 

Category

banner pnl

aeroport