La doi ani de la dispariție, directorul APIA Cluj poate fi declarat mort

barca pe lac

Azi se împlinnesc doi ani de când directorul APIA Cluj, Adrian Zaharia, a dispărut  în apele lacului Beliș. Cu toate eforturile depuse la acea vreme de autorități, trupul lui Adrian nu a fost de găsit. Potrivit prevederilor art. 49 al noului Cod Civil care se referă la declararea judecatoreasca a morții unei persoane, cererea poate fi înaintată instanței de către orice persoană interesată la 2 ani de la dispariție.

”În cazul în care o persoană este dispărută și există indicii că a încetat din viață, aceasta poate fi declarată moartă prin hotărâre judecătorească, la cererea oricărei persoane interesate, dacaă au trecut cel puțin 2 ani de la data primirii ultimelor informații sau indicii din care rezultă că era în viață. Dacă data primirii ultimelor informații sau indicii despre cel dispărut nu se poate stabili cu exactitate, termenul prevazut în alin. (1) se socotește de la sfârșitul lunii în care s-au primit ultimele informații sau indicii, iar în cazul în care nu se poate stabili nici luna, de la sfârșitul anului calendaristic, se arată ân documentul citat.

În seara zile de sâmbătă 21 iulie 2018, la ora 22:00, a fost apelat numărul de urgență 112 prin care era anunțată dispariția lui Adrian Zaharia pe apele lacului Beliș. Salvatorii au fost anunțați că o barcă goală se învârte pe lacul de acumulare, în apropierea bagajului. În barcă a fost găsit telefonul directorului APIA Cluj, Adrian Zaharia, dar și mai multe sticle goale de alcool. După 10 zile, căutările au încetat.

Category

PNL2020

aeroport

proromania

alternativa dreapta

Profile picture for user Eugen Olariu