Mașini cu numere “clonate”, găsite într-un parking din Cluj-Napoca

masini numere clonate

Două autoturisme având numere de înmatriculare identice (CJ 22 WDW) au fost surprinse de un clujean într-un  parking din cartierul Mărăști. În videoclipul postat pe Facebook se poate vedea foarte clar cum două autoturisme Mazda, de același model și culori apropiate, staționează la doar patru parcări distanță.

În acest caz există două ipoteze:

Prima ipoteză ar fi că unul dintre autoturisme a fost furat din străinătate și adus în țară după care proprietarul, pentru a putea circula, a falsificat toate documentele. A doua ipoteză este aceea că mașina a fost cumpărată din străinătate, adusă în țară cu forme legale, dar pentru că deținătorul nu a dorit să plătească taxele de înmatriculare și-a procurat plăcuțe fictive.

UPDATE:

Surse din Poliția Rutieră Cluj, citate de Clujust.ro, au afirmat că a fost investigat cazul încă de acum o săptămână. Potrivit surselor citate, chiar un polițist de la rutieră, ce mergea la sala de fitness din clădirea parkingului Mărăști, a observat cele două mașini cu același număr de înmatriculare. În urma cercetărilor s-a constatat că doar unul dintre autoturisme este înmatriculat cu numărul respectiv, iar plăcuța cu numărul din spate de pe mașina înmatriculată a fost dat jos și montat pe cealată mașină, care nu e înmatriculată pentru ca proprietarul să poată fi identificat de către deținătorul parkingului.  După cum se poate observa din imagini una dintre mașini este plină de praf ceea ce demonstrază că nu a fost utilizată de multă vreme au afirmat sursele citate de Clujust.ro. Prin urmare, polițiștii au constatat că nu este vorba de nicio ilegalitate deoarece nu sunt puse în circulație ambele autoturisme cu respectivul număr.

Este interesant cum Poliția Clujeană rezolvă probleme de natură penală după stratul de praf depus pe o mașina aflată într-un parking acoperit, când legea spune clar că numărul de înmatriculare trebuie montat doar pe mașina care corespunde numărului de șașiu inregistrat.

Faptul că mașina pe care a fost montată abuziv plăcuța din spate a autoturismului înmatriculat este "prăfuită” , într-un oraș atât de curat cum e Cluj-Napoca, ar însemna că e folosită.

Rămâne totuși întrebarea: Cum a fost posibilă montarea plăcuței pe cea de a doua mașină de o persoană rămasă neidentificată , în condițiile în care, parkingul respectiv este dotat cu camere de supraveghere?

 

 

 

Category

aeroport

Profile picture for user InfoCluj.eu