Medic la Spitalul Polaris: “Zeci de pacienți ne sună disperați să ne întrebe ce o să se întâmple cu ei”

polaris

Damian Popescu, medic primar neurolog la Spitalul Polaris, sesizează faptul că zeci de pacienți cu boli cronice au ajuns în situații disperate ca urmare a închiderii Spitalului de Recuperare Polaris și transformarea acestuia în spital de susținere în lupta Covid-19. În postarea făcută pe Facebook, doctorul Popescu cere ca autorităților publice să își exprime un punct de vedere cu privire la situația Polaris și, de ce nu, să găsească soluții pentru ca bolnavii cronici să beneficeze de servicii medicale la fel ca înaintea decretării stării de urgență.

"Ne plângem că occidentul cel rău ne fură medicii. Înfierăm cu mânie proletară un medic ATI care și-a dat demisia de frica COVID-ului și am vrea ca, Colegiul Medicilor să-i retragă dreptul de liberă practică, doar pentru că este om și îi este teamă. Vrem să militarizăm spitalele și să-i obligăm pe medicii rămași să se lupte cu epidemia fară echipamente de protecție. Dar nu avem nici o greață să dăm afară 180 de cadre medicale și să le trimitem în brațele spitalelor din vest. Zeci de pacienți cu boli cronice ne sună disperați să ne întrebe ce o să se întâmple cu ei. Oamenii nu reușesc să găsească un kinetoterapeut sau un logoped care să îi ajute la domiciliu. Noi desfacem contractul de muncă la kinetoterapeuți și logopezi. Zilele trecute am mers la domiciliu la pacienții care necesită îngrijiri paliative. Am văzut disperarea unor familii care nu pot să gestioneze un caz terminal. În schimb noi am închis o sectie de îngrijiri paliative. Aș vrea să aud ce spune politicul de situația aceasta după ce s-a bătut cu căramida în piept de cât face și luptă pentru sistemul medical. Cluj capitală, cel mai, cel mai oraș, aflat pe nu știu ce poziție în topul orașelor europene bla, bla. Ce părere au de această situație domnii Tișe, Abrudean, Boc ?", a fost postarea doctorului Damian Popescu pe Facebook.

"Din păcate viitorul va fi fără acest spital de recuperare, probabil doar cu niște chestiuni chirurgicale...doar, doar or fi profitabile. Problema cea mai sensibilă este că  “soluția” momentului oferită atât de “elegant” de angajatori și de autorități personalului nostru, este de a accepta să demisioneze și să se angajeze în același loc ca și personal medical într-un spital Covid ( al Consiliului Județean) ...nimeni nu se înghesuie să facă asta în Cluj, de ce ar accepta toți acești oameni minunați ceea ce refuză ceilalți...mai ales că în acest moment se oferă doar contracte pe o perioadă limitată, la Spitalul de Boli Infecțioase, care garantează doar un somaj ulterior. Autoritățile ar trebui să rezolve acest aspect la modul permanent ...altfel nu cred că se va întâmpla nimic pe linia Covid", susține într-o altă postare doctorul Mihai Casu, doctor primar psihiatru.

Category

PNL2020

aeroport

pro

alternativa dreapta

Profile picture for user InfoCluj.eu