Pompier rănit, după ce un dispozitiv artizanal i-a explodat în față

ambulanta smurd

Monitorul de Cluj relatează că în urma unui incident suspect ce a avut loc în această dimineaţă, în jurul orei 08:30, în cartierul Mănăştur din Cluj-Napoca o persoană a fost rănită. Potrivit reprezentanţilor IPJ Cluj, din primele informaţii, un bărbat care se deplasa spre autoturismul său parcat, a observat o cutie în apropierea vehiculului şi, în momentul în care ar fi ridicat-o de pe jos, aceasta a explodat, rănindu-l.

“La faţa locului sunt prezenţi poliţişti de investigaţii criminale, criminalişti, poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, criminalişti, precum şi Grupa pirotehnică din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale.

Din datele deţinute, bărbatul a suferit răni uşoare”, au afirmat reprezentanţii IPJ Cluj.
Bărbatul rănit este pompier şi ieşea din tura de serviciu.

“Este vorba de un coleg de-al nostru care ieşea din tura de serviciu, iar când a ieşit din unitate în parcare, lângă portiera maşinii a găsit o mică cutie. În momentul în care a atins-o, a avut loc o mică explozie care i-a făcut răni uşoare la nivelul feţei şi mâinilor. A primit asistenţă medicală de la echipajul SMURD şi a fost deschisă o anchetă de către IPJ.Ulterior colegul nostru a fost dus la spital pentru investigaţii suplimentare medicale”, au declarat reprezentanţii ISU Cluj pentru Monitorul de Cluj.

Serviciul Român de Informaţii a fost solicitat pentru a oferi expertiză post eveniment în cazul lucrătorului ISU Cluj care a fost rănit uşor, joi, după ce o cutie suspectă aflată lângă maşina sa a explodat.

"Referitor la cazul de la Cluj, unde un posibil dispozitiv explozibil improvizat a rănit un cadru ISU, SRI a fost solicitat pentru a oferi expertiză post eveniment", a informat SRI, potrivit Agerpres. Potrivit sursei citate, cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj

 

Category

aeroport

Profile picture for user InfoCluj.eu