Primarul din Poieni, surprins la braconaj. Poliția Huedin a mușamalizat cazul

gheorghe boca

Aleșii locali ar trebui să fie un exemplu pozitiv pentru comunitatea pe care o reprezintă. Din păcate, nu există pădure fără uscături, cu atât mai mult în zona de munte a județului Cluj. Un exemplu negativ pentru cetățeni a fost oferit în urmă cu un an de primarul comunei Poieni, Gheorghe Constantin Boca. În 9 aprilie 2018, Gheroghe Boca a fost fotografiat de un turist în timp ce pescuia dintr-o barcă cu motor pe lacul Drăgan. Edilul era însoțit de doi prieteni în activitatea recreativă după munca grea depusă în folosul comunității. Singura problemă era că activitatea de pescuit a primarului s-a desfășurat în perioada de prohibiție. Sesizată telefonic Poliția Huedin a ajuns mult prea târziu pentru a-i prinde în flagrant pe cei trei contravenienți motiv pentru care s-a pus batista pe țambal iar primarul a scăpat basma curată.

"Ordinul privind prohibiția pescuitului, instituie măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ și familial al oricaror specii de pești, crustacee, moluște și al altor viețuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale  pe o durată de 60 de zile, în perioada 07 aprilie - 05 iunie inclusiv", se arată în Ordinul nr 8/174/16.02.2018.

gheorghe boca

"Uite ce face în timpul liber primarul din Poieni, Cluj (din informatiile martorilor, ala ar fi "primarul de acolo"). Pescuiește fără nicio jenă în prohibiție, merge cu barca cu motor pe lac de munte (Valea Drăganului), se apropie cât vrea scula lui de baraj și e și nesimțit.... Șmecher", a scris pe Facebook Sabin Neatu", cel care l-a fotografiat pe edil la braconaj.

Potrivit Ordonanței 23/2008, primarul Gheorghe Bota ar fi putut fi sancționat cu o amendă contravențională de minim 600 lei și suspendarea permisului de pescuit pentru o perioadă de 90 de zile. Din fericire pentru primar și prietenii acestuia, agenții de poliție au ajuns prea târziu din Huedin și nu l-au mai prins în flagrant. Pe baza martorilor și a fotografiilor s-ar fi putut întocmi un dosar pentru braconaj însă polițiștii din Huedin au considerat că e prea multă birocrație și timp pierdut cu audierea martorilor motiv pentru care nu au mai demarat nicio anchetă.

boca la pescuit

Următoarele fapte constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 600 lei la 1.000 lei şi cu reţinerea şi suspendarea pe o perioadă de 90 de zile a permisului sau autorizaţiei, după caz:

f) pescuitul recreativ/sportiv în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie.

UPDATE:

În urma publicării articolului, primarul comunei Poieni, Gheorghe Boca a ținut să facă unele precizări cu privire la incidentul petrecut în 2018. Boca nu neagă faptul că a fost la pescuit pe lacul Drăgan însă susține ca imaginile au fost realizate la sfârșitul lunii iunie. Postarea pe Facebook a lui Sabin Neatu este făcută în 9 aprilie. Este greu de crezut că domnul Neatu ar fi modificat data postării printr-o presupusă antedatare.

gheorghe boca

“În primul rând fotografiile sunt de la sfârșitul lunii iunie așa că activitatea nu era în perioada de prohibiție cum tipic pesedistic dezinformați. În al doilea rând ar trebui să aveți grijă de idolul vostru Dedy Dracnea care anii trecuți chiar se mândrea pe la televiziuni că a fost la pescuit in perioada de prohibiție și e bine merci ! În a treilea rând nu v-am vazut prin zonă cand am recoltat 2 zile consecutive peste 15.000 floacone de pe lac lucru pe care nu la facut nimeni de 35 de ani”,a comentat priamrul Gheorghe Boca pe Facebook.

postare facebook

 

 

 

 

 

Category