Programul Prima Casă va fi modificat la sfârșitul lunii

bloc

Potrivit ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, programul Prima Casă va continua în 2019 cu modificări ce vor fi aduse la sfârșitul lunii februarie printr-o Hotărâre de Guvern. Ministrul a afirmat că prin modificăriule ce vor fi aduse,programul va avea o formă mai socială.

"Am prins ca plafon cam două miliarde de lei în acest an pentru programul "Prima Casă", deci el va continua, numai că am spus că discuţiile acestea pe care le-am avut cu cei de la Banca Centrală au fost pentru a-l face mai social, mai îndreptat către zona socială. Probabil că până la final de februarie vom avea forma propusă a fi modificată, dar nu se schimbă aspecte esenţiale. Finanţarea există, a fost bugetat, programul continuă. Până nu îl modificăm, va continua în aceeaşi parametri. Până la final de februarie o să ieşim, cred, cu o Hotărâre de Guvern", a afirmat, duminică seara, într-o emisiune televizată, Eugen Teodorovici, citat de economica.net.

Modificările vor viza aspecte legate de suprafaţa casei sau de veniturile celor care vor să îl acceseze.

"Mă refer la suprafaţa casei, la persoanele cu venituri mai mici. Este un program social la urma urmei. Nu îţi iei casă de 500 de metri pătraţi, prima casă, îţi iei o casă pentru familie atât cât poţi...", a adăugat Teodorovici.

De la lansarea programului 'Prima Casă' în anul 2009 până la finele lunii octombrie 2018, au fost acordate 264.578 garanţii şi promisiuni de garantare, în valoare totală de 23,40 miliarde lei.

Category
Profile picture for user InfoCluj.eu