Șeful APIA Cluj, căutat de scafandri pe Lacul Beliș

cautari belis

Sâmbătă seara, 22 iulie, printr-un  apel pe numărul unic de urgență 112, imediat după ora 22.00, reprezentanții ISU Cluj erau anunțați de  faptul că o barcă  se învârte în cerc pe lacul de acumulare Beliș-Fântânele, în apropierea barajului.

“La data de 21 iulie, în jurul orei 21:30, poliţiştii au fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la faptul că, pe lacul de acumulare Fântânele-Beliş, o ambarcaţiune cu motor se deplasează în cerc, fără nicio persoană la bord. La faţa locului s-au deplasat poliţişti, pompieri, lucrători din cadrul Salvamont Cluj, iar ambarcaţiunea a fost adusă la malul lacului. Din verificările efectuate rezultă că, la data menţionată, în jurul orei 20:30, un bărbat, de 40 de ani, din Cluj-Napoca, proprietarul ambarcaţiunii, ar fi ieşit să facă o plimbare cu barca pe lac. În prezent se fac investigaţii pentru depistarea bărbatului şi pentru lămurirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs incidentul”, au transmis IPJ Cluj.

Au fost demarate căutări pe luciul apei cu o barcă din cadrul Detașamentului de Pompieri Huedin, una a serviciului Salvamont-Salvaspeo și alte două bărci civile.  Căutările au fost fără rezultat până la orele 24.00, când s-au încetat temporar căutările.

În cursul dimineții de duminică, în jurul orei 6.30, un echipaj de scafandri al ISU Arad a ajuns la lacul Beliş-Fântânele pentru a relua căutările. Ei au fost sprijiniți de două bărci, dintre care una dotată cu sonar pentru căutări, și un echipaj SMURD de prim-ajutor din cadrul ISU Cluj.

Adâncimea apei, în apropierea barajului Beliş-Fântânele, poate ajunge peste 100m, ceea ce limitează intervenția scafandrilor autorizați până la 40m (scafandrii ISU şi Salvaspeo). Acest tip de scufundări se pot efectua doar cu echipamente specifice, diferite de cele pentru scufundări până la 40m, ce trebuie să protejeze scafandrii de narcoza azotului şi toxicitatea oxigenului.

 

Category

aeroport

Profile picture for user InfoCluj.eu