Adrian Jișa, candidatul PSD la primăria Băișoara: Infrastructura, turismul, educația și sănatatea vor fi prioritare 

adrian jisa

Adrian Jișa, candidatul PSD la funcția de primar al comunei Băișoara, este unul din tinerii care a ales să rămână în comună pentru a se implica în deciziile luate de administrația locală. Totodată, Adrian Jișa își dorește ca exemplul său să îi determine și pe alți tineri din Băișoara să rămână și să pună umărul ca Băișoara să devină o comună europeană din toate punctele de vedere.  

Adrian Jișa a dezvăluit pentru InfoCluj.eu motivele care l-au determinat să candideze și modul în care dorește să aducă plus valoare comunei Băișoara. 

"Sunt unul dintre tinerii care a ales sa rămână și să se implice la nivelul Comunei Băișoara și sper ca acest lucru să îl facă cât mai mulți tineri. În calitatea mea de consilier local în cadrul Consiliului Local Băișoara dar și în calitate de consilier juridic în cadrul unei instituții publice, funcție pe care o dețin în ultimii ani, pot spune că  am acumulat experiența necesară încât să pot manageria activitatea administrativă de la nivelul Primăriei Băișoara. Ca un exempu, în prezent îmi desfășor activitatea într-o unitate cu peste 500 de angajați, în care asumarea responsabilităților reprezintă unul dintre cele mai importate lucruri. Consider că actuala administrație de la Băișoara are un mare minus. Fără a face acuzații, trebuie spus cetățenilor că proiectele aflate în derulare au un ritm lent de implemnatare și toate sunt inițiate de fostul primar", a afirmat Adrian Jișa.

Adrian Jișa a elaborat un Program de Dezvoltare Locală pe care îl va prezenta în curând locuitorilor comunei Băișoara.

"Am elaborat un  Program de Dezvoltare Locală, exact așa se va și intitula, în care voi expune strategia de dezvoltare locală, cuprinzând măsuri pentru fiecare localitate în parte", a susținut Adrian Jișa.  

În opinia lui Adrian Jișa prioritățile viitoarei administrații trebuie să vizeze infrastructura, turismul, educația și sănatatea.

"Infrastructura, turismul, educația și sănatatea trebuie să  reprezinte prioritațile în perioada imediat următoare. Băișoara trebuie să devină o comună atractivă pentru turiști, investitori și în special pentru tineri. Trebuie să oferim tinerilor condiții și facilități pentru a-i atrage și pentru a se stabili pe raza localității având în vedere exodul acestora către marile orașe", a susținut Adrian Jișa. 

Puțină lume știe că în comuna Băișoara Planul Urbanistic General nu este finalizat. Din acest motiv în stațiunea turistică Muntele Băișorii s-a ajuns la o suprapopualre cu diferite case de vacanță, multe dintre acestea fiind edificate cu încălcări normelor legale in vigoare. 

"La nivelul comunei Băișoara, în acest moment nu există un PUG bine pus la punct, acesta nu este nici măcar finalizat, drept pentru care avem un astfel de haos urbanistic la nivel de comună și mai cu seamă în stațiunea turistică Muntele Băișorii. Eu cred că în primul rând trebuie văzută starea actuală a PUG-ului, corelată cu ultimele modificări legislative apărute, finalizarea de urgență a acestuia, și intrarea imediată în legalitate, a tuturor construcțiilor. La începutul acestui an am realizat și depus un proiect de hotărâre la secretariatul Primăriei Băișoara, pentru realizarea unei parcări în Statiunea Turistica Muntele Băișorii. După mai multe insistențe, proiectul de hotărâre a fost aprobat, adoptându-se o hotărâre de consiliu în acest sens. Îmi doresc foarte mult, ca Stațiunea Turistică Muntele Băișorii, să arate ca și o stațiune din străinatăte. Este cea mai apropiată stațiune turistică de Cluj-Napoca și Turda, fapt ce ar presupune o mare atracție pentru zona urbană, acest lucru ajutând și mai mult, dezvoltarea comunei", a declarat Adrian Jișa. 

Consiliul Județean Cluj își manifesta interesul de a prelua și administra Stațiunea Muntele Băișorii în vederea dezvoltarii domeniului schiabil din zona de munte a județului Cluj.

"Există deja un acord de parteneriat cu CJ Cluj în privința dezvoltarii domeniului schiabil de la Băișoara. În derulare se află un proiect de aproximativ 23 de milioane de euro. Pentru bugetul Primăriei Băișoara ar fi un efort destul de mare în a finanța partea neeligibilă a acestui proiect, însă comuna noastră trebuie sa rămână în acest parteneriat în ideea în care domeniul schiabil este singura sursă de venit în afara taxelor și impozitelor. Cu toate că suma plătită ca și chirie pentru domeniul schiabil este una considerabilă pentru bugetul local, 137.000 lei/an, actualul administrator este unul de bună credință, un tânăr din comună care și-a dat pe deplin interesul în vederea administrării domeniului schiabil", a afirmat Adrian Jișa.

Adrian Jișa consideră că proiectele în parteneriat public-privat eșuează, pentru că nu există o strategie de dezvolatre din partea administrației locale. 

"Foarte multe proiecte în parteneriat public-privat eșuează, pentru că nu există  o strategie de dezvolatre din partea administrației locale. De multe ori, incompetența vine la pachet cu interesele personale. Deci, ai nevoie de oameni cinstiți și de proiecte bine pregătite. Dacă proiectele sunt bine pregătite și ai o echipă de implementare, parteneriatul public-privat poate să fie o opțiune. Sunt mai multe proiecte care pot fi facute în PPP, precum pârtia de schi", a încheiat Adrian Jișa.

 

 

 

 

Category

banner pnl

aeroport