Ioan Rus: România deraiază de la traseul european

ioan rus-EO

La primul congres național al Partidului Pro România, care a avut loc duminică la București, fostul ministru al Internelor și Transporturilor, Ioan Rus a susținut, în intervenția sa în fața membrilor noii formațiuni politice condusă de Victor Ponta, un discurs dur la adresa actualei guvernări. În opinia lui Ioan Rus, România, ajunsă pe locul doi în lume la emigrare, deraiază de la traseul european ca urmare a faptului că puterea a fost acaparată de un grup restrâns de oameni, fără cultură, fără experiență sau moralitate.

Noi, cei care am intrat în Pro România nu că ne uneşte bucuria şi entuziasmul unui început de drum, ne uneşte mai degrabă îngrijorarea şi disperarea că România deraiază de la traseul european, că societatea este bulversată de o nouă formă de autocraţie. În timp ce ţara noastră pierde în fiecare zi 250 de cetăţeni ca urmare a decalajului dintre decese şi naşteri, şi în fiecare oră nouă cetăţeni români părăsesc definitiv România.

Dacă ţara noastră a ajuns pe locul doi în lume la emigrare, este foarte clar că în spatele cifrelor de creştere economică se întâmplă ceva foarte grav în acest moment, încât ţara se goleşte de oameni. Avem o populaţie care se teme pentru viitorul ei, pentru viitorul copiilor.

Când statul este acaparat de un grup restrâns de oameni, fără cultură, fără experienţă sau moralitate, oamenii recurg la acest ultim gest al abandonului: exilul. Ne uneşte încrâncenarea şi credinţa că bătălia este pierdută doar în momentul în care ai renunţat să lupţi. Suntem convinşi că oamenii care ies în stradă, dar şi cei mulţi care nu ies au renunţat să mai creadă în suta de lei primită de la politicieni.

Noi venim azi cu un partid nou. Este un partid nou pentru că sunt o serie de situaţii noi de pericol la adresa României, iar ţara noastră are nevoie de soluţii noi, adaptate prezentului. Este un partid nou pentru că încearcă să propună noi răspunsuri la întrebările pe care oamenii şi le pun azi, cu privire la viitorul copiilor lor, a locurilor de muncă. În timp ce puterea este autistă, egoistă, în mânile unui grup restrâns de oameni, noi căutăm aici răspunsuri la aceste îngrijorări.

Am ajuns să importăm mâncare în timp ce peste 40 al sută din populaţie nu poate vinde ce produce. România va fi dezvoltată doar de români. Să nu ne iluzionăm că ne va cădea ceva din cer, doar românii pot dezvolta România. Investiţiile ne ajută dar nimeni nu va veni să facă ceea trebuie să facem noi. Când trei judeţe mai puţin dezvoltate pun mâna pe un partid important, pe Parlament şi pe Guvern vedeţi ce se întâmplă",  a declarat Ioan Rus la congresul Pro Romania.

 

Category

 

 

victoria