Ioan Vîrva: Dezvoltarea durabilă, ținta principală pentru Vultureni

ioan varca

Ioan Vîrva este candidatul PMP la primăria Vultureni. Acesta a mai deținut funcția de primar în perioada 2000-2004. Inițiativele lui Ioan Vîrva se ancorează, pe de-o parte, în latura administrativă pe care o consideră fundamentală pentru progresul comunei și, pe de altă parte, în latura socială, propunându-și să dezvolte spiritul comunității.

Candidatul PMP la primpria Vultureni a prezentat câteva dintre proiectele și ideile sale pentru comunitatea din care face parte. Fiind un politician cu experiență, Ioan Vîrva are șansa de a reveni la cârma primăriei Vultureni. Fostul edil a ținut să precizeze modul prin care  dorește să valorifice experiența mandatului din 2000-2004 pentru a ajuta comuna să se dezvolte.

"Comuna Vultureni este cuprinsă în zona metropolitană, însă, din păcate, în anul 2020 nu este lăudabil, dar trebuie să recunoaștem faptul că avem localități situate la aproximativ 20 de km de municipiul Cluj-Napoca, în care nu există principalele utilități. Aici mă refer la apă curentă și canalizare. Acesta este primul obiectiv al meu în calitate de viitor primar de a face toate formalitățile ce țin de racordarea localităților comunei la utilitățile de bază, apă curentă și canalizare.  Firește, focusul meu se îndreaptă și spre asigurarea unei accesibilități optime prin asfaltarea drumurilor comunale într-un timp cât mai scurt. Consider că dacă populația va beneficia cel puțin de principalele utilități, comuna noastră va putea deveni, în timp, acasă pentru multe familii tinere, în rândul cărora se remarcă o tendință actuală de relocare spre mediul rural din vecinătatea „metropolei”", a susținut Ioan Vîrva. 

De regulă, în bătăliile electorale, domeniul socio-cultural și educația se numără printre subiectele cele mai ofertante la nivel de proiecte. Ioan Vîrva și-a prezentat planurile pentru Vultureni.

"Educația nu reprezintă doar o activitate socială a comunei ci și un domeniu de maxim interes  pentru mine, în calitate de candidat la primăria comunei Vultureni. Din acest motiv, un alt obiectiv al meu îl reprezintă crearea unui laborator multimedia, de ultimă generație, în cadrul Școlii Gimnaziale „Alexandru Bohățel” Vultureni. Am contactat deja mai mulți parteneri din învățământ, care doresc să ne sprijine și astfel să contribuie la realizarea acestui obiectiv. Beneficiari direcți vor fi elevii comunei. Existența acestui laborator ar permite realizarea și utilizarea de materiale didactice în conformitate cu cerințele educaționale ale secolului XXI și ar contribui la dezvoltarea competențelor digitale ale elevilor, ceea ce reprezintă una dintre cerințele principale de pe piața muncii în acest moment. De asemenea este oportună înființarea unui program after school, precum și amenajarea unui loc de joacă pentru copiii din comuna Vultureni. Cei care mă cunosc știu faptul că sunt un mare fan al sportului. De aceea îmi propun ca în mandatul de primar să dezvoltăm infrastructura Bazei sportive „Vultureni” și să întreținem pasiunea pentru sport a locuitorilor comunei prin înființarea unei echipe de fotbal pentru tinerii și seniorii acestor locuri. În anul 2009, Primăria Vultureni a atribuit un contract de peste 4 miliarde de lei vechi pentru ”Construire bază sportivă conform model tip 1 pentru teren omologabil de fotbal/rugby/hochei/atletism” în localitatea Vultureni, județul Cluj, dar, din păcate, în prezent această bază sportivă este în paragină", a declarat Ioan Vîrva. 

În opinia lui Ioan Vîrva, între comuna Vultureni și Cluj-Napoca s-ar putea stabili o legătură economică mult mai puternică decât în prezent ca urmare a distanței de doar 20 de kilometri dintre cele două localități.

"Avantajul de a fi în zona metropolitană, la o distanță mică față de municipiul Cluj-Napoca, ar putea fi resimțit mai bine de producatorii agricoli, care au o piață mare de desfacere. De aceea, ne dorim să încurajăm, să sprijinim și să promovăm producatorii locali și, astfel, să venim în întâmpinarea interesului tot mai crescut al locuitorilor din mediului urban pentru produse proaspete și ecologice.  În zona noastră sunt soluri fertile ce favorizează agricultura, majoritatea cetățenilor cultivă porumb, grâu și o gamă variată de legume și fructe. De asemenea este o zonă propice pentru creșterea animalelor, fapt ce contribuie la asigurarea producerii unor produse naturale de înaltă calitate. O altă punte economică dintre comuna Vultureni și „metropolă” este menținută de un număr considerabil de persoane care fac naveta pentru a merge la locul de muncă. Trebuie să facem demersurile pe lângă Compania de Transport Public Cluj-Napoca în vederea prelungirii liniei M39L (Deușu) sau, de ce nu, inființarea unei linii până în localitatea Vultureni, lucru ce va facilita interconectarea cu transportul clujean, oferind condiții favorabile de călătorie locuitorilor comunei Vultureni spre și dinspre Cluj-Napoca", susține Vîrva.

Finanțarea obiecivelor propuse de Ioan Vîrva s-ar putea face prin accesarea atât de fonduri europene cât și guvernamentale.

"Îmi doresc să atrag cât mai multe fonduri europene și guvernamentale în scopul realizării acestor obiective. Acestea vor contribui nu doar la dezvoltarea propriu-zisă a comunei, ci și la vizibilitatea acesteia în cadrul județului. În aceste condiții pontențialul metropolitan al comunei va fi mai bine exploatat. Acest lucru va atrage un număr mai mare de clujeni care își vor dori să locuiască la noi în comună", a .

Category

aeroport

Profile picture for user InfoCluj.eu