Pentru ce și-a vândut activistul Dohotaru votul de stânga susținând un guvern de dreapta?

dohotaru

Deputatul independent Adrian Dohotaru a tras focul sub oala sa pentru votul de susținere a Guvernului Orban. În acest sens "alergătorul desculț în parc, dărâmă garduri", cunoscut ca fiind cu orientări de stânga, pentru votul acordat noului Guvern, va fi numit coordonatorul unui grup de lucru inițiat de președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe. Anunțul a fost făcut public pe pagina de Facebook a CJ Cluj cu doar o oră înaintea votului din Parlament. 

"Responsabilitatea și transparența sunt valori de la care nu abdicăm. Cu privire la proiectul Sistem de Management Integrat al Deșeurilor – SMID, Consiliul Județean Cluj și președintele acestuia exprimă regretul că acesta nu a fost finalizat până în acest moment, acest proiect fiind demarat și executat de-a lungul mai multor administrații județene, cu implicarea și a altor instituții publice direct interesate. Este regretabil că până la acest moment proiectul SMID nu a fost finalizat. Întârzierile, mai ales de natură juridică/tehnică, au creat neplăceri, fapt pentru care prezentăm scuze. În acest context, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, inițiază un grup de lucru format din mai mulți experți la care vor fi invitate să ia parte toate instituțiile abilitate și/sau interesate, inclusiv Primăria municipiului Cluj-Napoca, Agenția pentru Mediu, Garda de Mediu și instituțiile tutelare de mediu, urmând ca acest grup de lucru să beneficieze de întregul suport al Consiliului Județean și să fie coordonat de către deputatul Dohotaru, acesta din urmă fiind preocupat de acest subiect. Este de așteptat ca acest grup de experți să găsească soluții suplimentare pentru finalizarea urgentă a proiectului SMID și darea lui în folosință chiar anterior termenelor contractuale existente, respectiv anul 2020", a fost anunțul postat pe pagina de Facebook a instituției județene. 

dohotaru

Adrian Dohotaru (activist de stânga) a ținut să își motiveze, tot prin intermediul rețelelor de socializare, susținerea sa pentru un guvern de dreapta și nu în ultimul rând să se laude cu ce a obținut pentru că a votat Guvernul Orban.  

De ce am votat guvernul Orban? Am votat guvernul Orban cu inima strânsă și cu gândul la viitorul imediat al României.  Sunt 240 voturi pentru noul guvern Orban, pe care l-am votat cu îndoieli serioase privind performanța generală a unui guvern minoritar și de dreapta, dar cu speranța că putem colabora pe teme punctuale, destule legate de Cluj. Ca om de stânga, sunt în dezacord cu foarte multe idei din planul de guvernare al liberalilor. Pentru a avea servicii publice de calitate, miza unei guvernări, chiar și de tranziție, e de a mări povara fiscală pe capital, proprietăți, dividende, profit, moșteniri, consum de lux, dar și de a avea un nivel just de colectare, mai ales că pierdem 80% din cotele din impozitul din profituri și 35% din TVA. Nici una din aceste chestiuni vitale nu se regăsește în programul de guvernare al PNL.   Așa cum am explicat și cu privire la votul pentru moțiune și contrar acuzațiilor aduse cum că aș fi negociat funcții sau milioane, negocierea mea nu era cu PSD, ci cu PNL, mai ales că vin dintr-un județ liberal. 

Am obținut la negocieri o comisie interministerială care să fie refuncționalizată pe tema urgenței climatice. Declarativ cel puțin, am obținut sprijinul guvernului Orban pentru a modifica HG 930 / 2005 .  Am obținut în acest sens o promisiune, sper fermă, din partea premierului Ludovic Orban și vicepremierului Raluca Turcan și sprijin din partea primarului Emil Boc, urmând să purtăm discuții și cu președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, pentru a modifica această hotărâre de guvern astfel încât să protejăm, desigur, rezervele de apă ale Companiei de Apă Someș SA din subordinea Consiliului Județean. Din partea Consiliului Județean, am obținut sprijinul pentru a crea un grup de lucru, transparent și participativ, cu scopul de a avea colectare separată și reciclare la un nivel mai ridicat în județul Cluj, a publicat Adrian Dohotaru pe pagina sa de Facebook imedait după incheierea votului din Parlament.

 

 

Category

aeroport

Profile picture for user Eugen Olariu