Aur pentru Cluj la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires

adrian sulca

În prima zi a Jocurilor Olimpice pentru Tineret (JOT), competiție ce se desfășoară la Buenos Aires (Argentina), judoka Iosif Adrian Șulcă a reușit o performanță extraordinară cucerind prima medalie de aur pentru România.

Adrian Șulcă de 17 ani,originar din Calafat, a fost medaliat anul acesta cu bronz la Campionatul European pentru Cadeți din Bosnia în cadrul categoriei -73 kg. Sportivul legitimat la“U”-CSM Cluj a trebuit să lupte în Argentina la categoria -81 de kilograme  unde, după un parcurs perfect, a devenit primul campion olimpic de tineret din istoria sportului clujean. În cadul competiției din Argentina, Șulcă a avut un parcurs perfect învingând-ui în faza grupelor pe Ruhari Iki (Noua Zeelandă) și Rhys Allan (Australia) pentru ca în semifinală să treacă de Alex Bartho (Slovacia). Lui Adrian Șulcă i-au trebuit doar câteva secunde în finala disputată împotriva cehului Martin Bezdek pe care l-a învins prin-un ippon spectaculos.

La Jocurile Olimpice pentru Tineret de la Buenos Aires, delegația României are 34 de sportivi care concurează la 14 discipline sportive: baschet, canotaj, gimnastică, judo, haltere, înot, sărituri în apă, lupte, scrimă, tir, tenis de masă, tenis de cîmp.

În prima zi, judoka Hagianu Giorgia -44 kg, a reușit să se claseze pe locul 9,  înotătorul Daniel Cristian Martin a obţinut medalia de argint în proba de 100 metri spate  în timp ce în competiţia de haltere, Mihaela Valentina Cambei, a ocupat locul trei, la categoria 52 de kilogram.

Medalia de aur obținută de Adrian Șulcă este a patra medalie pentru sportul clujean la Jocurile Olimpice pentru Tineret, competiție aflată la cea de a treia ediție. Precedentele trei medalii au fost cucerite de atleta Bianca Răzor (CSȘ Cluj), argint și bronz, la JOT Singapore 2010 și de judoka Ștefania Dobre (“U”-CSM Cluj), argint la JOT Nanjing 2014.

Category

aeroport

victoria