Accesul mașinilor la cascada Vălul Miresei a fost intrezis

jandarmerie montana

Rangerii din cadrul Administrației Parcului Natural Apuseni împreună cu Jandarmeria Montană formează echipe mixte de patrulare în parcul natural cu scopul de a informa și de a avertiza turiștii în legătură cu restricțiile și conditiile de vizitare ale acestuia.

jandarmerie

Unul dintre obiectivele turistice care impune restricții majore în ceea ce privește accesul cu mijloace motorizate este Cascada Vălul Miresei din Răchitele, comuna Mărgău, judetul Cluj. Cascada,  unul dintre cele mai importante obiective turistice din Parcul Natural Apuseni și din România, atrage anual zeci de mii de turiști, însă face parte din aria protejată și zona de conservare, prin urmare nu poate fi vizitată decât pe jos. Accesul cu mașina se face până la limita Parcului Natural Apuseni, acolo se termină și asfaltul. Turiștii își pot lăsa mașinile în siguranță și pot parcurge pe jos disțanta de aproximativ un km până la cascadă.

valul miresei

Ca urmare a fluxului mare de turiști din ultimii ani, rangerii și jandarmii montani supraveghează în permanență zona, cu atât mai mullt cu cât de aici pleacă numeroase trasee turistice spre puncte importante din Masivul Vlădeasa. Ei avertizeaza că sancțiunile sunt cuprinse între 2000 și 5000 de lei, conform L171/2010 actualizată la art9 lit f, dacă restricțiile cu privire la accesul auto în Parcul Natural Apuseni sunt încălcate.

jadarm montan

Category

banner pnl

aeroport

Profile picture for user InfoCluj.eu