Când autoritățile sunt depășite de situație, voluntarii CERT Transilvania rămân singura soluție

interventie cert transilvania

Din decembrie anul trecut până în prezent, voluntarii Asociației CERT Transilvania au intervenit în peste 50 de acțiuni de recuperare și deszăpezire a mașinilor, atât in județul  Cluj cât și pe drumurile din județele învecinate.

CERT Rescue, parte a CERT Transilvania, este  o echipă formată din pasionați de off road, cu mașini personale, pregătite mod special pentru drumeții în cele mai inaccesibile zone.

Aceștia oameni inimoși au creat platforma CERT Rescue unde cei care au nevoie pot solicita ajutor și asistență la orice oră, în mod gratuit. Platforma funcționează simplu și rapid, există un numar de telefon: 0722-82.22.82, disponibil 24 din 24, plus aplicația online.

cert transilvania

Cazul este recepționat, localizat pe hartă și apoi trimis pe grupul intern. Cel sau cei care se află în apropiere intervin în cel mai scurt timp posibil.

"S-a intervenit la orice oră, am fost sunat la 4 dimineața. Am intervenit oriunde în județul Cluj în mod special în zona de munte unde turiștii nu și-au adaptat mașinile condițiilor meteo sau au fost surprinși de către acestea. Unele intervenții sunt simple, altele deosebit de grele și necesită atenție și pregătire. Încercăm să reducem la maxim pagubele. Am rezolvat cazuri în care au fost implicate atât mașini ale personelor fizice cît și mașini ale instituțiilor de stat. Am colaborat cu poliția, am asistat ambulanțele... În ieșirile pe care le facem încercăm să învățăm și să ne pregătim pentru tehnici sigure de recuperare ", afirmat Lazok Levente, membru CERT.

cert rescue

Voluntarii de la CERT Rescue dovedesc simt civic și implicare, încercând să suplinească și să rezolve lipsurile din infrastructura și organizarea instituțiilor statului.

Category