Ploile excesive ar putea duce la scumpirea legumelor

clonmel

Grindina și ploile abundente îi duc la sapă de lemn pe agricultori. Potrivit unui material realizat de stiri.tvr.ro., recoltele de legumele putrezesc pe câmp din cauză că pământul mustește de apă. Fermierii anunță deja scumpiri chiar și de 30%. Pentru a reduce pierderile, autoritățile au pornit stațiile de desecare pentru o suprafață de aproape 900.000 de hectare.

Recolta de lucernă a lui Viorel Lăzărescu, agricultor din comuna ilfoveană Vidra, a fost distrusă de ploile abundente, din ultimele săptămâni. Riscă să putrezească și culturile de roșii, gogoșari, varză și conopidă.
Din cauza umezelii în exces, nici în solarii nu se pot pregăti culturile pentru toamnă.

Cele mai mari probleme sunt în sudul țării și în Transilvania. În iulie, cantitățile de precipitații au fost de două ori mai mari decât normalul perioadei, spun meteorologii. Deocamdată, Ministerul Agriculturii centralizează datele primite din zonele afectate de ploi. În aceste condiții, unii agricultori dau că iminentă scumpirea legumelor.
Pentru a preveni distrugerea recoltelor, Administrația Națională de Îmbunătățiri Funciare a pornit stațiile de desecare pentru o suprafațată de 890.000 de hectare.

Category

clujinnovationparc

lapusan-codrean