Podurile din Cheile Turzii au fost complet reabilitate

cheile turzii

Consiliul Județean Cluj anunță că au fost finalizate lucrările de reparații și la cel de-al patrulea pod din Rezervația Naturală Cheile Turzii, peste râul Hășdate.

Lucrările de reparații la cel de-al IV-lea pod din Cheile Turzii, peste râul Hășdate, în amontele defileului, în apropierea intrării dinspre localitatea Petreștii de Jos au fost finalizate în urma unor acțiuni comune ale Serviciului Public Salvamont - Salvaspeo Cluj, serviciu public de interes judeţean care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj și ale Inspectoratului General de Aviație, cu participarea Unității Speciale de Aviație Cluj Napoca din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Elicopterul din dotarea Inspectoratului General de Aviație din Ministerul Afacerilor Interne a fost folosit pentru  transportarea și amplasarea pe poziție a infrastructurii metalice a podului de peste râul Hășdate. 

cheile turzii

În urma acțiunii de la finele săptămânii trecute, toate cele patru poduri de peste râul Hășdate au structură de susținere metalică. La intrarea în Cheile Turzii dinspre localitatea Petreștii de Jos, se află în curs de autorizare construirea unui nou pod peste râul Hășdate - cel de-al V-lea, care va face legătura între cele două trasee turistice de creastă – cel drept și cel stâng – de deasupra defileului.

 

 

Category

PNL2020

aeroport

proromania

alternativa dreapta

Profile picture for user InfoCluj.eu