Grecia: 6 morţi, printre care 2 români, în urma unei furtuni care a lovit peninsula grecească Halkidiki

halkidiki

Autoritățile elene au declarat stare de urgență în Halkidiki, în urma furtunilor puternice care au lovit regiunea. Fenomenele meteo extreme au provocat căderea copacilor, a stâlpilor de electricitate multe drumuri fiind blocate. Până acum au fost înregistrați 6 morți și peste 20 de persoane rănite, scrie CBC.

"Este prima dată în cariera mea de 25 de ani când trăiesc așa ceva", a declarat Athansios Kaltsas, directorul unui centru medical din Nea Moudania, unde multe dintre persoanele rănite sunt  tratate.

Potrivit lui Kaltsas, cetățenii care au avut nevoie de îngrijiri medicale au vârste cuprinse între 8 luni și 70 de ani. Pompierii au anunțat că au fost salvate din clădirile afectate de furtună 30 de persoane. 

Doi cetăţeni români, o femeie şi un băiat de 8 ani, şi-au pierdut viaţa după ce acoperişul unui restaurant din Nea Plagia (regiunea Halkidiki ) s-a prăbuşit ca urmare a fenomenelor meteo extreme (vânt foarte puternic, ploaie şi grindină) care au afectat miercuri seara nordul Greciei, informează Reuters.

Doi cetăţeni cehi în vârstă au fost ucişi după ce o rafală de vânt a măturat rulota în care se aflau, în peninsula Halkidiki din nordul Greciei, care se bucură de popularitate în rândul turiştilor, conform informaţiilor furnizate de poliţie. Alte două persoane, de naţionalitate rusă, un bărbat şi un băiat, şi-au pierdut viaţa după ce un copac s-a prăbuşit lângă un hotel din oraşul Potidea, aflat pe litoralul grecesc, potrivit autorităţilor, potrivit

 

Category

clujinnovationparc