Premieră mondială: O țară din Europa anunță că transportul public va fi în totalitate gratuit

transport public luxemburg

Noua coaliţie de guvernământ din Luxemburg a anunţat că va elimina orice tarif pentru călătorii care urcă în trenurile, autobuzele sau tramvaiele care circulă pe teritoriul ducatului începând din vara anului 2019, informează The Independent.

Măsura ar trebui să încurajeze folosirea mijloacelor de transport în comun şi renunţarea la maşinile personale, în condiţiile în care ambuteiajele în trafic reprezintă o problemă în comun.

Eliminarea taxelor d etransport  se va aplica atât pentru luxemburghezi cât şi pentru turiști. Şi în acest moment, în Luxemburg este practicat unul dintre cele mai mici tarife pentru transport din lume.  Un bilet de călătorie valabil 2 ore pe orice mijloc de transport costă 2 euro. Guvernul ţării cu o suprafaţă de aproximativ 2.500 de kilometri pătraţi a anunţat că transportul public se ridică la un cost anual de aproximativ 1 miliard de euro, în timp ce încasările abia ajung la 30 de milioane de euro. În plus, mai există şi costuri guvernamentale cu subvenţiile pentru transport.

 

 

Category
Profile picture for user InfoCluj.eu

corina cretu