Acuzații de turism electoral. Plângere la poliție privind creșterea suspectă a persoanelor cu viză de flotant în Căpușu Mare și Mărgău

priamria capusu mare

Reprezentanții partidului Pro Romania au sesizat organele abilitate în vederea verificării persoanelor care au solicitat viză de flotant în comunele Căpușu Mare respectiv Mărgău.

Potrivit plângerii depuse la Poliția Huedin aleșii locali din cele două comune recurg la determinarea și susținerea unor categorii de persoane care domiciliază pe raza altor unități administrativ teritoriale din județ sau din țară, precum și pe cetățeni recunoscuți cu simpatii pentru respectivii aleși locali din comunitatea pe care o reprezintă, să recurgă la solicitarea, respectiv primirea în spațiu de către acești proprietari de pe raza comunei, a obținerii vizei de reședință pe raza acestor comune, unicul scop fiind acela de a beneficia de dreptul la vot în scțiile de votare.

"Având în vedere că, în procent foarte mare, aceste persoane care solicită și intră în posesia mențiunii privind stabilirea reședinței în actul de identitate, nu au locuit niciodată și nu locuiesc la adresele menționate, potrivit acelorași date furnizate de către reprezentanții noștri și unii cetățeni, aspect care presupune că acestea sunt doar fictive și urmăresc scopul la care făceam trimitere mai sus, regăsindu-se în atare condiții și în situația comiterii de către solicitanți, respectiv proprietarii care au acceptat și au fost de acord prin declararea în fața lucrătorilor prevăzuți de normele legale să consimtă sub incidența legii locuirea la aceștia, a comiterii unor fapte de natură penală prevăzute și sancționate de Codul Penal.

De asemenea, având în vedere că declarația de primire în spațiu, se poate da și în fața lucrătorilor de la Posturile de poliție rurală, potrivit reglementărilor legale în materie, se pot obține  informații și certificarea celor precizate, prin verificarea în teren a stării de fapt. Unitățile administrative teritoriale cu cele mai multe cazuri de acest gen semnalate, sunt comunele Căpușu Mare și Mărgău. 

Pentru o derulare corectă și obiectivă a alegerilor locale din 27 septembrie 2020 și oferirea unei șanse egale la toți care doresc să participe în calitate de candidat, vă rugăm a dispune măsurile legale cu priviere la cele semnalate", se arată în plângerea depusă la Poliția Huedin.

 

Category

aeroport cluj