Adela Mîrza, noul președinte ales al Partidului M10

adela mirza

Partidului M10, fondat în anul 2015, are o nouă echipă de conducere în urma alegerilor interne desfășurate sâmbătă. Noua echipă care va forma Biroul Politic Național este formată din 12 membri iar președintele formațiunii politice este clujeanca Adela Mîrza. Pentru șefia partidului au candidat două echipe, una condusă de consilierul local din localitatea Bod județul Brașov, Nicolae Iorga, iar cea de a doua de Adela Mîrza.  După primul tur cele două tabere s-au aflat la egalitate de voturi. A fost astfel nevoie de o a doua rundă pentru ca echipa coordonată de Adela Mîrza să fie declarată câștigătoare.Votul s-a desfășurat electronic, în ambele tururi, membrii votând on line.

M10 este primul partid din România care a utilizat votul electronic pentru a desemna conducerea partidului sau pentru a lua decizii interne. Totodată prin votul de sâmbătă au fost desemnați și vicepreședinții partidului M10. Aceștia sunt Irina Pop (CJ) - Președinte Filiala Locală Cluj,  Ovidiu Bunta (BH)- Coordonator Județean Bihor respectiv Adrian Ardeleanu (DB)- Coordonator Județean Dâmbovița.

"Mulțumesc din suflet echipei mele! Mulțumesc tuturor membrilor M10 care au ales să rămână alături de noi, în acești doi ani în care am traversat deșertul și care au hotărât să se implice din nou. Pentru mine sunteți o binecuvântare! E adevărat că a fost o perioadă agitată și grea, dar vorba aceea: "O mare liniștită nu a făcut niciodată un marinar iscusit!" Membrii M10 care au rămas, au trecut și testul timpului și al caracterului și al loialității; trei calități demne de un om de onorabil: răbdare, perseverență, fidelitate", a declarat Adela Mîrza.

După aproximativ trei ani, în care partidul a trecut printr-o perioadă complicată, nereușind să participe la alegerile parlamentare, membrii formațiunii politice au demarat  un amplu proces de reconstrucție internă. În 2017, conducerea interimară a schimbat și Statutul partidului în urma votului Adunării Generale, asumându-și asftel o doctrină clară de dreapta, conservator-reformistă.

Potrivit reprezentanților M10, actuala conducere își propune ca imperativ strategic, în perspectiva viitoarelor alegeri, accederea partidului în Parlamentul României, fie individual, fie prin coagularea forțelor cu vocație politică de Dreapta, conservatoare, de extracție creștin-democrată din societatea românească, într-o construcție instituțională care să ofere electoratului o alternativă autentică, atât la vechea stângă comunistoidă, reprezentată de PSD și acoliții săi, cât și la nouă stângă progresistă. Partidul M10 are în prezent 16 filiale în toată țara, iar în urma alegerilor locale din 2016 partidul a obținut 94 de consilieri locali, 2 primari și 5 viceprimari. Partidul M10 este membru de drept în Alianța Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ACRE) din Parlamentul Europei.

 

 

Category