Ioan Rus:Pro România nu este un nou PSD, suntem un alt partid!

ioan rus

Prezent la o conferință de presă susținută vineri la Câmpia Turzii de reprezentanții partidului Pro România Cluj, Ioan Rus, fost ministru și consilierul lui Victor Ponta, a afirmat că Pro România nu este o variantă nouă a PSD, ci un partid de sine stătător, o alternativă serioasă pe eșicherul politic. Rus a susținut că Pro România s-a născut dintr-un necaz al tuturor. În opinia lui Rus, PSD este un partid care a derapat de la valorile social-democrației moderne, în concordanță cu partidele europenede stânga din aceeași familie.

"Acest partid nu s-a născut din dorința de putere a unora și altora care sunt membri ai Pro România. S-a născut dintr-un imens necaz al tuturor. La un moment dat PSD a luat-o, în concepția noastră, pe un drum greșit. Dacă vă uitați la stânga europeană, partidele de stânga au avut probleme în ultima vreme și în Germania și în Franța. Toată stânga europeană se refondează pe principii care țin de evoluția lucrurilor. Noi ne-am uitat disperați la faptul că PSD-ul nu vrea să o cotească înapoi pe drumul cel bun, adică pe valorile stângii europene, cele care azi sunt valide. Constatăm o îndepărtare de stânga europeană, constatăm o îndepărtare de UE, adică începem să avem idei tot mai greșite. Uitați-vă cât de mare este diferența dintre poziția Parlamentului European, a Comisiei Europene, specialiștilor Comisiei și ai PE față de pozițiile noastre (cu referire la PSD). Este foarte complicat să crezi tu Dragnea, că tu ai dreptate și toți ceilalți nu au dreptate. Activitățile lor pentru popoarele lor se văd a fi mult mai consistente decât ale PSD-ului pentru poporul pe care îl conduce. Am avut eu personal mai multe discuții cu Dragnea și i-am zis vezi că nu e bine aia, aia și aia, în momentul în care am simțit cu toții că chiar nu se poate corecta acolo pentru că, în CEx al PSD, acum 15 ani, se certa Rus cu Năstase, Năstase cu Iliescu, Păunescu cu Iorgovan, vă pot da o mie de nume. La sfârșit, în urma acelei dezbateri rezultau totuși niște concluzii și pe acelea ne duceam. Acuma când te uiți, când e CEx sau BPN și nici măcar nu e unanimitate că e consensuală decizia, asta este cea mai periculoasă variantă. S-a adunat un număr restrâns de oameni care gândesc toși la fel sau sunt sub aceeași vrajă, nu știu cum să spun, sau același interes sau aceeași prostie că sunt multe care pot fi adăugate. Nu se poate ca decizia să fie consensuală permanent. Atunci din nevoia, dar totuși de a contribui legat de evoluția societății românești și a poporului român în UE nu în altă parte, așa s-a născut Pro România. Încercăm să promovăm adevăratele valori ale stângii europene care se dezvoltă astăzi, se consolidează. Se dezvoltă, încă nu au ajuns la consolidare, noile principii ale stângii europene.
În acest moment ne structurăm drept un partid de centru stânga, dispuși la dialog cu toate partidele de centru stânga europene, dispuși la dialog cu oricine în România. Una dintre gravele probleme pe care România le are este lipsa dialogului între puteri. Noi Pro România nu vom fi un nou PSD sau un alt PSD. Suntem un alt partid!", a afirma Ioan Rus.

La conferința organizată la Câmpia Turzii au mai participat alături de Ioan Rus,  Aurelia Cristea (președintele Pro Romania Cluj),  Leonard Horvath (președintele Pro România Cluj-Napoca), candidata la alegerile europarlamentare Sigina Luca și președitele filialei Câmpia Turzii, Cosmin Sașa. 

Category
Profile picture for user InfoCluj.eu