Primar din Cluj: "Mi se intentează dosare penale. Nici nu atât de penale, cât politice

harta cluj

Într-un interviu on-line, susținut în ceas de seară, unul dintre “cei mai iubiți pământeni”, primarul comunei Florești, Horia Șulea a vorbit despre ce îl leagă de comuna pe care o păstorește din 2012. În cele 26 de minute și 45 de secunte ale interviului susținut live pe Facebook, după orele de program în biroul primăriei, Șulea a afirmat că linistea nu îl  caracterizează, autointitulându-se un luptător căruia procurorii clujeni i-ar fabrica dosare penale pe criterii politice.

"Ce mă leagă de Florești? Existența mea. M-am născut în Florești, am crescut în Florești, o scurtă perioadă de timp, datorită conjuncturii și vremurilor de “atuncea” am locuit in Cluj-Napoca după care bineînțeles, m-am întors acasă. Liberal sunt de când mă știu prin acțiunile mele și din tot ce v-am spus până acuma cred că, luându-mi soarta în mână încă de la 14 ani, nu am făcut altceva decât să merg pe principii liberale în ceea ce privește activitatea. Sunt membru în PNL sau am activat în PNL încă de după Revoluție. În 2008 când am venit în politică, după cum am spus și după cum se poate verifica prin declarațiile mele de avere, am avut ce îmi trebuie nu doar pentru mine ci și pentru vreo 6-7 generații după mine pentru că am muncit. Foaia mea de avere nu diferă în mare măsura față de “atuncea”, în schimb, în ceea ce privește copiii, pot să vă spun că fetele mele muncesc. Au business-ul lor, lucrează într-un domeniu care zic eu este de suflet și mă bucur că și-or găsit vocația. Astăzi au unul dintre cele mai performante cabinete de înfrumusețare corporală din țară", a afirmat Horia Șulea.

Primarul Floreștiului este de părere că dosarele deschise pe numele său sunt urmare a faptului că ar fi deranjat  anumite grupuri de interese.

"Legat de șicane, da într-adevăr există. De ce mă ambiționez? Cred că din tot ce am spus până acuma am fost și sunt un luptător și chiar nu m-am gândit niciodată să cedez presiunilor unor oameni care, din perspectiva mea și din punctul meu de vedere, nu reprezintă absolut nimic pentru națiunea română. Legat de procurori … asta este. Ei își fac treaba, eu zic că astăzi mi se intentează dosare penale și nici nu atât de penale cât politice sau administrative. Probabil că prin modul meu de a fi deranjez. Probabil că deranjez grupuri de interese. N-am nici cea mai mică problemă. Dacă războiul meu trebuie dus aici, am să îl duc aici. Puteam să fiu un om foarte liniștit, să îmi văd de treabă, să mă plimb prin lume oriunde voiam eu. Nu mă caracterizează modul acesta de a fi. Nu lupt pentru altceva decât, zic eu pentru binele celor din jurul meu și aici nu mă refer la familie", a declarat Horia Șulea.

Șulea a afirmat că a venit în primăria Florești din dorința de a pune umărul și de a duce Floreștiul pe un drum normal.

"Am venit în 2008 în primăria Florești la îndemnul lui Marius Nicoară. Am făcut acest pas din dorința de a pune umărul, de a duce Floreștiul pe un drum normal. Se întrevedea o mare anormalitate la momentul respectiv, anormalitate care încă se mai repercutează și în ziua de astăzi prin niște proiecte aprobate în vremea respectivă pe care nu ai cum să le anulezi. Trebuie să pui la dispoziție autorizațiile de construcție. Am încercat să facem niște reactualizări în ceea ce privește anumite PUZ-uri și PUD-uri astfel încât acele proiecte aprobate atunci să le aducem la un nivel de normalitate astăzi. Odată pornit tăvălugul în ceea ce privește dezvoltarea urbană a Floreștiului n-a mai putut fi oprit. Unii zic că nu am făcut nimic, alții nu îi interesează dar majoritatea oamenilor și-au spus cuvântul în ceea ce mă privește, în două rânduri. Nu mă înspăimântă nici procurorii, nici cei care vorbesc urât la adresa mea, mă încântă cei care mă atenționează într-un fel sau altul în mod constructiv. Eu zic că oarecum, în ăștia 7 ani de zile m-am achitat, zic eu, cu cinste și cu demnitate față de funcția de demnitate publică în care m-au dorit floreștenii. Aici mă refer la toți cei care locuiesc în Florești să nu cumva să înțeleagă cineva greșit că unii încearcă să facă diferențiere între foștii, actualii, viitorii. În opinia mea toți cei care locuiesc în Florești și sunt dedicați cât de cât viețuirii lor pe aici, sunt floreșteni.",a susținut Șulea.

În cadrul interviului de luni seara, Horia Șulea a ținut să transmită un mesaj celor care "îi poartă sâmbetele".

"Unanimitate nu a avut nici cel care s-a crezut zeu pe pământ. Pot să le spun un singur lucru: Să continue că continuă bine iar în ceea ce mă privește toate aceste acțiuni eu nu le văd decât să zic așa un plus în ceea ce privește Horia Șulea pentru Florești. Accept criticile, accept poziția critică, nu pot să accept obtuzitatea și scuzată să îmi fie expresia, dar unora li se potrivește, imbecilismul, ",a declarat Horia Șulea.

 

Category
Profile picture for user Eugen Olariu