PSD-ul pierde un europarlamentar. Daciana Sârbu și-a anunțat demisia din partid

daciana sarbu

Europarlamentarul PSD Daciana Sârbu a anunțat în această după-amiază prin intermediul rețelelor de socializare faptul că, începând de luni 9 iulie, se va despărți de partidul de pe listele căruia a ajuns să reprezinte România la Bruxelles. Soția fostului premier Victor Ponta își va continua mandatul ca europarlantar independent în grupul S&D și cel mai probabil se va alătura proiectului Pro România.

"Am decis ca începând de luni, 9 iulie 2018, să mă despart de Partidul Social Democrat și să-mi continui mandatul în Parlamentul European ca europarlamentar independent, în Grupul S&D. Voi continua să lupt pentru aceleași cauze în care am crezut și până acum – programe mai bune de sănătate, drepturi egale pentru consumatorii români, șanse mai mari pentru agricultorii români, mediu mai curat pentru toți. Iar la încheierea acestui mandat voi continua să susțin aceste proiecte și din afara politicii", a afirmat Daciana Sârbu pe contul personal de Facebook.

În vârstă de 41 de ani, Daciana Sârbu s-a înscris la 18 ani în PDSR, iar între 2001 și 2003 a fost consilier în Corpul de Control al prim-ministrului Adrian Năstase. În anul 2004 a fost aleasă deputat PSD de Argeș, însa nu și-a încheiat mandatul, alegând să candideze la europarlamentare în 2007, fiind realeasă și în 2009.

Category

corina cretu