Ungureanu: PNL și PSD au făcut front comun pentru CIOLAN

ciolan

Emanuel Ungureanu, fost deputat de Cluj în prezent cu flotant de Buzău, a afirmat vineri dimienața la Napoca FM că în ultimii 30 de ani România a fost condusă fie de PSD fie PNL. Cele două partide enumerate, în opinia lui  Ungureanu, au făcut front comun pentru CIOLAN. Totodată deputatul USRPLUS este de părere că Ludovic Orban nu mai poate fi premierul României în noul Guvern  pentru că a mințit atunci când a promis că vor fi eliminate pensiile speciale iar primarii vor fi aleși în 2 tururi de scrutin.

"Sunt și clujean și buzoian. Am domiciliul stabil încă în Cluj dar sunt cu flotant de câteva zile pe Buzău. Eu nu sunt de acord că românii trebuie împărțiti în ăia buni care votează cu USR PLUS sau cu dreapta și ăia răi care sunt cu stânga. Este o foarte, foarte  gravă mentalitate a unor politicieni care au dezbinat în acești ani foarte mult. E foarte greu după 30 de ani de dezamagiri și de preumblari. Când zicem PNL astăzi trebuie să fim atenți ce spunem. Sunt tineri care au intrat în PNL de scurt timp. Sunt oameni de bună-credință și garda veche a vechilor PSD-iști care au intrat în PNL în diferite circumstanțe. Uneori când vorbim despre PNL este tot PSD. Când vorbim despre PSD putem uneori să vorbim de PNL. Nemergând la vot nu îi pedepsim pe politicieni. Ei se învârt dintr-un loc în altul ei ăși găsesc soluții. Se duc dintr-un partid în altul. Când m-am dus la Buzău nu m-am dus de la bine la rău. Am fost și eu victima unui joc politic cum se întâmplă în toate partidele. Se pare că și USR PLUS s-a învățat să facă politică, s-a instituționalizat. Un grup de aici mi-a spus: Vrem pe altcineva, PA. Conform regulamentului s-a votat. Asta e democrația. Am fost executat prin vot. Această formă de cinism trebuie foarte atent măsurată și nu este vorba de mine aici. Un proiect care are 40 de mii de oameni nu trebuie să stea în doi, în mine sau Mihai Goțiu.

În politica mare s-a jucat pe ceea ce se numește CIOLAN. Noi nu am avut acces la resurse nu ne-am plasat oamenii într-un loc sau altul și nici nu vrem ca să facem asta. Nu poți să faci reforme într-un stat fără legi. Nu s-au putut face reforme pentru că partidele astea două, care au condus 30 de ani, au tot făcut schimb de mame. S-au tot împărțit între ei. Și-au împărițit funcțiile în funcție de resurse și de pilele pe care le-au putut băga. PNL a jucat cu PSD timp de 4 ani, în cele mai importante momente. PNL iniția anumite legi, la înțelegere cu PSD-ul, cu amendamente care știau că o să pice. Am avut 4 ani de zile în care puteam construi încredere între noi și PNL. Din păcate nu s-a putut. De aceea am spus că domnul Orban nu mai poate fi în capul mesei pentru că nouă ne-a promis lucruri și nu s-au ținut de cuvânt. Și primar în 2 tururi și abrogarea pensiilor speciale, toate lucrurile pe care le putema face împreună au fost ratate pentru că a mințit", a afirmat Emanuel Ungureanu la Napcoa FM.

Category

aeroport

victoria