Turneu WTA cu premii de un milion de dolari în Sala Polivalentă

sala polivalenta cluj

Ion Țiriac a anunțat că a demarat negocierile privind organizarea la Cluj-Napoca a unui turneu de tenis feminin indoor cu premii de un milion de dolari. Miliardarul a afirmat că dorește să achiziționeze una dintre cele  patru licențe disponibile de la WTA. Prima ediție ar putea avea loc în 2020 și se va desfășura pe zgură, dacă va fi programată primăvara, sau pe suprafață hard, dacă turneul va fi organizat după Wimbledon.

"Vreau să cumpăr anul acest un turneu de tenis. Dacă este un turneu indoor, se joacă la Cluj. Am vorbit cu Boc, are sală, are de toate. WTA face o nouă serie de turnee. Va fi cu premii de un milion de euro. Sunt patru turnee, iar eu vreau să cumpăr unul dintre ele, care să fie la o data bună”, a afirmat Ion Țiriac la Antena 3.

Potrivit lui Emil Boc infrastructura turneului poate fi asigurată de municipalitatea clujeană.

"Am discutat cu domnul Ţiriac şi mi-am arătat deschiderea pentru un asemenea demers şi să contribuim cu ceea ce putem. Primăria nu are cum să organizeze un asemenea turneu, dar o bună parte de infrastructură de profil o putem asigura. Avem Sala Polivalentă, dar mai există Sala ”Horia Demian”, baza de tenis Winners, mai este o sală a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, care poate fi folosită pentru antrenamente. Chiar şi Sala Polivalentă mai are o sală de antrenament. Rămâne ca astrele să se alinieze pentru aducerea unui asemenea turneu”, afirma Emil Boc la Realitatea FM în septemrbie 2018

 În prezent, în România există un singur turneu WTA, la care se oferă premii de 250.000 USD.

Category
Profile picture for user InfoCluj.eu