U-BT a ratat calificarea în grupele FIBA Europe Cup

ubt

U-BT a câștigat manșa retur disputată în Sala Polivalentă, în fața israielienilor de la Ironi Ness Ziona, scor 89-88. Diferența de doar un punct în victoria clujenilor a fost  insuficientă pentru a accede în grupele FIBA Europe Cup, echipa antrenată de  Mihai Silivășan pierzând în tur la o diferență de 13 puncte.

Partida din Sala Polivalentă a avut un început echilibrat primul sfert fiind un festival al aruncărilor de trei puncte, israelienii punctând de 6 ori în timp ce clujenii au reușit doar două aruncări de la distanță.  Cu toate acestea primul sfert s-a încheiat la egalitate 25-25.

În sfertul secund jucătorii antrenați de Mihai Silivășan au mărit ritmul dar au încheiat în dezavantaj  de un punct 42-43 prima jumătate a partidei.

După revenirea de la cabine, ambele echipe au mizat pe un joc de  apărare agresiv, fapt ce a cauzat multe greșeli ale adversarilor. Jocul pe contre a fost relativ în favoarea  israielienilor care au profitat din plin de aruncările de la distanță.  Cu toate acestea, înaintea  ultimului sfert,  clujenii au trecut în avantaj, scor 63-61.

În ultimul sfert al partidei cele două formații au mers cap la cap, clujenii impunându-se în ultima secundă cu scorul 89-88, insuficient pentru a remonta diferența din manșa tur când au pierdut la 13 puncte.

Cel mai bun marcator al echipei clujene a fost Dykes (20 de puncte, 7 assisturi), urmat de Washburn (16 puncte, 5 recuperări) și Moldoveanu (15 puncte, 4 recuperări). De la oaspeți s-au remarcat Gutt (18 puncte, 3 recuperări), Dunne (12 puncte, 6 recuperări), Cook (19 puncte, 3 recuperări).

Category