Opera din Cluj începe noua stagiune cu un spectacol în aer liber

opera cluj

Stagiunea 2018-2019 a Operei Naționale din Cluj-Napoca debutează astăzi de la ora 20.00 cu o constelatie de trei evenimente excepționale, în aer liber. Primul concert care marchează deschiderea noii stagiuni a Operei Naționale Române din Cluj se va desfășura pe scena amenajată în Piața Avram Iancu în cadrul evenimentului intitulat La Operă.

Ediția 2018 La Operă aduce arii celebre – precum ,”Io son l’umile ancella” din ,,Adriana Lecouvreur" de Francesco Cilea, ,,Casta Diva" din “Norma” de Bellini, ,”Vesti la giubba” din ,,I Pagliacci" de Ruggero Leoncavallo – creații neregăsite în repertoriul curent al Operei Naționale Române Cluj-Napoca.

În cadrul proiectului Opera Aperta 2018 vor fi aduse în fața spectatorilor din acest an două dintre cele mai iubite producții din repertoriul Opeei Naționale Române din Cluj. Astfel, duminică de la ora 20.00,  în Piața Unirii  clujenii vor putea gusta din ”Elixirul Dragostei” de G. Donizetti iar marți, pe aceeași scenă din Piața Unirii, spectatorii vor putea afla povestea prințesei ”Turandot”, așa cum a surprins-o Giacomo Puccini în ultima dintre capodoperele sale. Accesul publicului la cele trei spectacole este liberă.

 

Foto: Nicu Cherciu

 

 

Category