Tibi Ușeriu a terminat pe locul 12 Ultramaratonul Everest

tibi useriu everest

Confruntat cu o ușoară răceală, Tiberiu Ușeriu nu a renunțat și a alergat cei 60 de kilometri ai Ultramaratonului Everest. Ușeriu este primul român care a luat startul la această competiție de anduranță, competiție dominată de alergătri nepalezi. Primele opt locuri în clasamentul din acest an au fost ocupate de nepalezi. Scopul declarat al sportivului bistrițean înaintea cursei a fost acela că aleargă la Ultramaratonul Everest 2018  pentru Epilepsy Challenge România și pentru  a trage un semnal de alarmă  că, oricare dintre noi, azi sănătos, mâine e posibil să sufere de o criză de epilepsie.

"Orice alergător își dorește să facă o cursă la peste 5.000 de metri . Eu am ales Ultramaratonul Everestului. În România trăiesc 130.000 de persoane cu epilepsie înregistrate. Numărul neoficial al acestora este de aproximativ 400.000. Alerg pentru conștientizarea faptului că, oricare dintre noi, azi sănătos, mâine e posibil să sufere de o criză de epilepsie”, a fost mesajul dinaintea cursei transmis din  Nepal de Tibi Ușeriu.

Ediția din acest an a “60 Extreme Ultra” Everest Maraton a reunit  la start 22 de paricipanți. Tiberiu Ușeriu a reușit să parcurgă cei 60 de kilometri ai Ultramaratonului Everest 2018 în 14h01m30s , ocupând la finalul competiției  poziția a 12-a. 

 

Category
Profile picture for user Eugen Olariu