Zile libere 2019. Încă o mini vacanţă pentru români la sfârșitul lunii ianuarie

zile libere

Codul Muncii prevede, pentru anul 2019, nu mai puțin de 15 zile libere. Anul începe cu două zile libere, 1 și 2 ianuarie, iar vestea bună pentru bugetari este că la sfârşitul lunii aceștia ar putea avea o minivacanţă de cinci zile de Ziua Unirii Mici, 24 ianuarie, care pică într-o zi de joi.

În 2019 românii vor beneficia de 15 zile declarate zile libere nelucrătoare. Cinci dintre aceste sărbători pică, însă, în weekend. În schimb, alte zile de sărbătoare pică joia, așa că e foarte probabil că Guvernul să ofere și anul care vine bugetarilor câteva minivacanțe dacă decide ca vinerea dintre ziua liberă și weekend să nu se lucreze.

Lissta zilelor libere din 2019:

1 ianuarie (marți) 2 ianuarie (miercuri)

24 ianuarie (joi) Ziua Unirii Principatelor României - potențial de punte 24-27 ianuarie pentru bugetari

26 aprilie (vineri) Vinerea Mare,

28 aprilie (duminică) Prima zi de Paște

29 aprilie (luni) A două zi de Paște

1 mai (miercuri) Ziua Muncii - și aici e probabilă acordarea unei zile libere în plus pentru bugetari, marți pe 30 aprilie - în acest fel aceștia ar avea liber în perioada 26 aprilie - 1 mai (de vineri până miercuri)

1 iunie (sâmbătă) - din păcate Ziua Copilului pică în acest an în weekend

16 iunie (duminică) Rusalii

17 iunie (luni) A două zi de Rusalii

15 august (joi) Adormirea Maicii Domnului - potențial de punte 15-18 august pentru bugetari, dacă Guvernul le da liber și pe 16 august (vineri)

30 noiembrie (sâmbătă) Sfântul Andrei

1 decembrie (duminică) Ziua Marii Uniri

25 decembrie (miercuri) prima zi de Crăciun 26 decembrie (joi) a două zi de Crăciun - potențial de punte 25-29 decembrie pentru bugetari, dacă li se da liber și vineri (27 decembrie)

 

Category
Profile picture for user InfoCluj.eu