Conducerea executivă a Aeroportului Cluj nu poate fi preluată de Consiliul de Administrație

aeroport cluj

Tribunalul Cluj a anulat în parte  hotărârea Consiliului Județean (HCJ) Cluj nr. 220/2017 și în întregime a HCJ nr. 235/2017, prin care se urmărea debarcarea lui David Ciceo de la conducerea Aeroportului Internațional „Avram Iancu Cluj” și atribuirea conducerii executive Consiliului de Administrație. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în termen de 15 zile.

Prin cele două hotărâri, Consiliul Județean Cluj a încercat să atribuie conducere executivă a Aeroportului temporar Consiliul de Administrație, până la numirea directorului general, directorul general adjunct, directorul executiv securitate, directorului tehnic, directorul executiv operațional, directorul executiv comercial și directorul executiv economic.

Aurel Cherecheș, prefectul Clujului de la acel momen, a atacat în contencios administrativ hotărârile care privesc numirea noului Consiliu de Administrație al aeroportului și exercitarea conducerii executive. Atacarea în contencios a suspendat aplicarea HCJ adoptate în 22 septembrie, precum și modificările ulterioare până la o decizie definitivă a instanţei în acest caz.

Directorul Aeroportului a declarat că decizia instanței, cu toate că nu este definitivă, reprezintă o confirmare că demersurile Aeroportului au fost corecte.

„S-a demonstrat că Aeroportul are un anumit specific, există o legislație europeană care reglementează strict aviația, având în vedere importanța siguranței și securității. Demersurile Aeroportului au fost corecte, având în vedere aceste cerințe și faptul că trebuie respectate legislația europeană și legislația națională. Nu este o decizie definitivă, dar este o confirmare că demersurile noastre au fost corecte. Pe de altă parte, pe plan european, siguranța și securitatea sunt pe primul loc”, a afirmat David Ciceo.

Category

aeroport

Profile picture for user InfoCluj.eu