E fain la Cluj! O toaletă publică de 3 metri pătrați costă 56.000 de euro

toaleta publica

Primăria Cluj-Napoca a încheiat la începutul acestei luni un contract privind achiziționarea a 4 toalete publice automate ecologice care pot fi utilizate și de către persoanele cu dizabilități.

Cele 4 toalete automate urmează să fie amplasate, în acest an, în locuri aglomerate din municipiul Cluj-Napoca. Toaletele automate racordabile la utilități prezintă marele avantaj că după fiecare utilizare se curăță automat (singure), fără a mai fi nevoie de o altă intervenție. Folosirea toaletei costă 0,5 lei.

Acestea sunt confecționate din panouri de ciment armat cu fibră de sticlă, protejate cu vopsea antigraffiti, sunt Eco Friendly, având un consum redus de energie electrică și de apă. Dimensiunile unei astfel de toalete sunt: lungime – 2,02 m, lățime – 1,49 m și înălțime – 2,63 m.

Licitația a fost lansată în luna septembrie 2022, municipalitatea clujeană estimând că va plăti, în total, 1.027.896 lei, fără TVA, pentru cele 4 toalete. Valoarea contractului a fost de 928.000 de lei, fără TVA, aproximativ 190.000 de euro, sumă la care se adaugă TVA de 19%, ceea ce face ca prețul total de achiziție să fie de 1.104.320 de lei (225.370 de euro). În urma licitației, reiese că o singură astfel de toaletă publică automată (3 metri pătrați) are un cost de aproximativ 56.340 de euro.

Câștigătoare a fost desemnată o firmă din București, Comex Rom SRL, care a mai livrat astfel de toalete în mai multe localități din România – București, Sinaia, Iași, Roman, Bragadiru, Toplița, Deva sau Sibiu. Comex Rom SRLeste cel mai mare operator de servicii în domeniul toaletelor automate racordabile, precum și în domeniul toaletelor ecologice mobile din România. Are în activul sau în jur de 3000 toalete ecologice mobile, precum și 100 toalete automate racordabile și dispune de un parc auto de 36 de autospeciale și de personal instruit în mentenanța toaletelor automate racordabile, dar și a toaletelor ecologice mobile.

În urmă cu 2 ani, Primăria Cluj-Napoca a achiziționat alte toalete automate de la aceeași firmă din București la un preț mai mare, de aproape 60.000 de euro bucata, acestea fiind amplasate în zone cum sunt Piața Lucian Blaga sau Baza Sportivă Gheorgheni.

Category

victoria

1