Mesaj obscen al unui consilier PNL: “Să s***ă Prefectura!” - VIDEO

consiliul local poien

Prefectura Cluj a solicitat Consiliului local al comunei Poieni revocarea a două HCL-uri adoptate în luna noiembrie 2022. Primarul și un consilier local, ales pe lista PNL, au luat în derâdere solicitarea de revocare, ba mai mult au transmis mesaje obscene către reprezentanții Guvernului în teritoriu.

În comuna Poieni din județul Cluj, un discotecar ajuns primar, confundă comuna, pe care vremelnic o păstorește, cu propriai-i moșie. DNA Cluj NU EXISTĂ. Procurorii clujeni, în așteptara pensiei speciale, nu îndrăznesc să verifice contractele Primăriei Poieni, proiectele finanțate din buget, plătite integral dar nefinalizate, Agenția de Protecția Mediului Cluj  se dovedește a fi inutilă în cadrul proiectului canalizării din satul Poieni, canalizare ce se varsă în râul Crișul Repede. Direcția de Sănătate Publică Cluj închide ochii și permite funcționarea școlilor, grădinițelor și a cabinetelor medicale fară apă potabilă.

Acestea sunt doar câteva dintre subiectele ce ar putea face cu ușurință obiectul de cercetare în cadrul unor dosare penale. Dar se pare că în județul Cluj, de la arestarea lui Sorin Apostu și Radu Bica, nu mai există procurori cu “cojones”.

În ședința Coniliului local al comunei Poieni desfășurată în 29 iunie 2023, secretara primăriei a adus la cunoștința consilierilor faptul că două dintre hotărârile adoptate în luna noiembrie 2022 au fost considerate nelegale de către reprezentanții Prefecturii Cluj. Ce a urmat în cadrul ședinței a fost un adevărat "deliciu administrativ".  Vezi video AICI.

Mai jos se poate citi transcriptul ședinței în care unul dintre consilierii PNL a transmis reprezentanților Prefecturii să sugă în timp ce primarul liberal, Gheorghe Boca, deși nu avea niciun drept, s-a amestecat și a dictat secretarei care să fie răspunsul CL-ului la adresa Prefecturii.

vasile tulbure

Explicație foto: Vasile Tulbure ( în stânga imaginii), consilierul liberal care a transmis mesajul obscen angajaților Prefecturii Cluj.

 Ședință CL comuna Poieni 29 iunie 2023:

Secretara Natalia: Deci am primit două plângeri prealabile pentru revocarea a două hotărâri respectiv hotărârea 91 din 25 noiembrie 2022 și hotărârea 96 tot din 25.

Consilierul PNL Vasile Tulbure: La ce se referă?

Secretara Natalia: Adică….Hotărârea 91 ăăăăăăă pentru constituirea dreptului de superficie în favoarea SC. Eco Buletus și prelungirea pe zece ani a contractului cu numărul … și respectiv asta cu acordarea cu 7.000 de lei pentru organziarea de către Asociașia Pro Tranișu a unui concert de colinde tradiționale sus în plaiul munților. Pentru că atunci, în momentul respectiv nu a fost încheiat niciun acord niciun nimic cu….. firma respectivă, clar nu se poate….

Gheorghe Boca (primar): Da’ n-am dat banii la firmă.

Secretara Natalia: Ba da. Ulterior am încheiat… a venit și ne-o zis ….de atunci la toate am încheiat.

Adrian Morariu (consilier local) : No aia nu e bine. Nici cu una, nici cu alta

Consilier local: Și atunci ce se întâmplă?

Gheorghe Boca: Di’ ce nu-i binie? Îi binie

Vasile Tulbure (consilier local): Domnisoara dar cine o făcut plângerea prealabilă?

Gheorghe Boca: Păi scoatem banii că noi i-am aprobat. Scoatem fiecare banii și îi punem frumos la loc.

Secretara Natalia: Prefectura. Las-mă un pic. Sunt două hotărâri nelegale. E clar că nu sunt respectarte …

Adrian Morariu: Consilierii, scoateți banii

Gheorghe Boca: Pun și io !

Vasile Tulbure: Când v-o fo' dată plângerea asta prealabilă?

Secretara Natalia: Acuma o venit.

Vasile Tulbure: Din 2022? Să SUGĂ Prefectura!!!

poieni

Secretara Natalia: Au termen 6 luni să ne comunice. De la primirea hotărârii.

Gheorghe Boca: O mai țâniem și noi 2 luni de zile si e ok.

Vasile Tulbure: Doamna Natalia socotiți calendaristic. S-o încadrat prefectura în răspuns?

Secretara Natalia: Depinde când s-o înregistrat la ei.

Vasile Tulbure: Nu mă intresează !

Gheorghe Boca: De la data hotărârii

Secretara Natalia: Nu de la data înregistrării în instituție. Când a luat la cunoștință Prefectura

Vasile Tulbure: Și de când o luat la cunoștință

Gheorghe Boca: No binie. O intrat în circuitul civil….

Secretara Natalia: No bine voi hotărâți. Dacă voi hotărâți revocarea sau nu.

Vasile Tulbure: Nu hotărâm nicio revocare!

Adrian Morariu:  Vedeți că ne dă în tribunal !

Gheorghe Boca: Nu ne dă!

Vasile Tulbure: Să ne deie Adi.

Consilier: Supun la vot….

Gheorghe Boca: Ce supui ? Mereți că nu le băgăm pe ordinea de zi.  Nici nu discutăm !

Secretara Natalia: Nu, eu trebuia să le fac lor așe se procedează

Gheorghe Boca: Tura viitoare!

Secretara Natalia: Nu tura viitoare. Eu v-am prezentat.

Gheorghe Boca: Suspendăm ședința mereți fumați o țigară

Secretara Natalia: Nu supendăm. Eu v-am prezentat.

Gheorghe Boca: Ne-ai prezentat….. tura viitoare….

Secretara Natalia: Trebuie hotărâre. Eu trebuie să anunț.

Gheorghe Boca: Nu vă trebuie nimic. Lăsați aici. Să le citesc și eu să videim ce iăi aicia și să le citească consiliul să vidiem

Adrian Morariu: Secretara se ocupă de legalitatea actelor

Vasile Tulbure: Hai să găsim o soluție de mijloc. Eu înțeleg ce zâceți doamnă. Dar ei pe procedură și noi tot pe procedură nu ne temem

Consilier: Când o luat la cunoștință?

Gheorghe Boca: Da nu ne interesează. Poti să scri. Având în vedere… și cere un termen de analizare de 6 luni. Nu face prefecura ordine aici la noi. Știu să scrie să citească dar nu ne câcam pe noi una doua că ce ne spun ei.

………

Secretara Natalia: Deci nu sunteți de acord cu revocarea hotărârii….

Gheorghe Boca: Nu scrie ce vrei tu acolo. Scrie că ne trebuie un termen să studiem baza legală!

Secretara Natalia: Toți consilierii să spună punctual părerea lui și gata.

Gheorghe Boca: Taci si scrie acolo! Consiliul local solicită un termen de analiză a documentațiilor trimise punct. O luat la cunoștință

Vasile Tulbure: Domnișoara Natalia nu te supăra dar pun o întrebare profesionistă: Noi putem să acționăm în contecios administrativ ?.

Gheorghe Boca: Ei să ne acționeze.

………………………………………

Gheorghe Boca: Și Parlamentul face legi care cad la Curtea Constituțională. Da ar trebui să meargă cu lejea să o ducă la  Curte să zică : Na zâceți acuma, înainte de a o promulga, îi bună sau nu-i bună. Atunci nu mai facem atâtea leji dacă merem, punem niște leji care intră, le judecă, mulți au fo’ condamnați pe leji neconstituționale. Atunci mă  hai să mergem ‘nainte, ducem proiectul la Prefectură și care nu îs în regulă ne trimetie… nu ne trezim după 6 luni după ce au intrat în circuit…….

Potrivit reprezentanților Instituției Prefectului a județului Cluj reprezentanții administrației din comuna Poieni au transmis documentația aferentă hotărârilor luate în ședința din noiembrie 2022  abia în luna ianuarie 2023 deși termenul legal era de 10 zile.  Reprezentanții Prefecturii au confirmat pentru InfoCluj.eu că deja s-a deschis proces în instanță pentru revocarea respectivelor HCL-uri.

Category

aeroport sarbatori

 

victoria