Oradea a rezolvat criza locurilor de parcare din zona centrală. La Cluj pe când?

parcare oradea

La Oradea se poate, Clujul mai așteaptă: Parcare de 460 de locuri în centrul orașului, unicat în România.

parking subteran cluj

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a anunțat recent că, după 5 ani de lucrări, a fost inaugurată prima parcare subterană din municipiul Oradea. Cu o capacitate de 460 de locuri construcția este singura din România structurată pe trei nivele subterane. Mai mult decât atât lucrarea a fost realizată în albia unui râu și a costat 8,1 miliaone euro.

"Începute în anul 2015, lucrările la prima parcare subterană din Oradea – singura din România cu trei niveluri subterane, situată în albia unui râu – au fost finalizate. Dacă totul va fi în regulă şi se obţin avizele necesare, în acest week-end – cel mai probabil sâmbătă – vom deschide parcarea pentru public. Parcarea de pe strada Independenței are 460 de locuri, cu câte 4 rampe la fiecare nivel – două centrale şi două laterale. Vor fi două rampe de acces și alte două de evacuare, ceea ce permite intrarea și ieșirea a două mașini în același timp. Parcarea este prevăzută cu 4 stații de încărcare electrică și 6 locuri de parcare pentru persoane cu dizabilități. Ea va oferi locuri suficiente pentru cei care vin cu maşina în zona centrală, rezolvându-se astfel criza de locuri de parcare apărută prin extinderea în ultimul timp a spaţiilor pietonale. Mulţumesc şi orădenilor care locuiesc în zonă pentru răbdarea şi înţelegerea pe care au arătat-o faţă de deranjul provocat de lucrări.Valoarea investiției este de 39,7 milioane lei (8,1 milioane euro), din care 7,3 milioane lei (1,5 milioane euro) a fost cota de finanțare a RDS-RCS, care are şi 30% din suprafaţa parcării în proprietate. În virtutea acestui fapt, firma va avea un anumit număr de locuri rezervate", a anunțat primarul Ilie Bolojan pe pagina sa de Facebook.

parking oradea

Oare la Cluj-Napoca pe când un parking subteran în zona centrală cu 2-3 nivele? Să nu uităm că proiectul parkingului subteran din Piața Mihai Viteazu bate pasul pe loc de 11 ani. Ce se mai aude de parkingul din Mihai Viteazu? 

 

 

Category

turlish

 

Profile picture for user Eugen Olariu