Pivariu: În amonte de barajul Florești vom amenaja o zonă de promenadă pe 2 kilometri lungime

promenada dublin

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că va demara un proiect de amenajare a malului Someșului în amonte de barajul Florești. Zona vizată va acoperi o lungime de 2 kilometri și va include o pistă de biciclete, pistă de alergare și mobilier urban cu băncuțe smart.

somes floresti1

În Florești avem mare nevoie de infrastructură care să ne permită petrecerea timpului liber, atât organizat în familii, cât și individual. În această direcție, proiectele pe care le-am pregătit în această ultimă perioadă: un parc de joacă nou în cartierul Cetatea Fetei în imediata vecinătate a blocurilor de la ANL, care va avea o suprafață de 2000 de mp. 

Un alt proiect care este îndăgit de mine și dorit de marea majoritate a populației este acela de amenajare a unei porțiuni din malul Someșului.

somes floresti

Prima parte a proiectului de amenajare va fi în amonte de barajul Florești pe o suprafață liniară de aproximativ 2 kilometri. Va cuprinde o zonă de promenadă, cu mobilier urban, cu băncuțe smart, o pistă de biciclete și o pistă de  alergare pe toată lungimea. Este doar prima parte de amenajare a malului Someșului, având în plan amenajarea a întregului mal ce străbate Floreștiul și conectarea acestui proiect cu proiectul care va permite accesul în municipiul Cluj-Napoca pe o pistă de biciclete și de ce nu chiar pe una de alergare. În proiect este propusă și tratarea taluzului , aceasta este o propunere urmând ca studiul de fezabilitate să pună și un proeict unde vom vedea clar costurile unde vom propune caietul de sarcini și mobilierul urban va fi ampalsat aici. Sigur va fi un brand nou înc are proiectanții și arhitecții vor avea ocazia să își pună creativitatea în valoare.Ne-am gândit că o faleză este binevenită pentru petrecerea timpului liber. Pentru că noi nu avem o zonă pe care să putem să folosim am împrumutat din alte state europene un concept pe care mi-aș dori foarte mult să îl putem să îl implementăm, a afirmat Bogdan Pivariu. 

Category

sky