Polițiștii se pregătesc de grevă generală

politia romana

Sindicatul Național al Politiștilor și Personalului Contractual se pregătește de grevă generală, după ce negocierile cu MAI privind Contractul Colectiv de Muncă au eșuat.

„După aproape două luni de la ultimele negocieri eșuate, la ședința de azi a Comisiei paritare de dialog social, privind noul ,,Contract Colectiv de Muncă la nivel grup de unități din Ministerul Afacerilor Interne - (CCM)”, care reglementează drepturile/interesele personalului contractual, așa cum prevăd Codul Muncii și Legea dialogului social nr. 62/2011, a fost înregistrat un nou eșec în discuții.

MAI nu a aceptat nici măcar propunerea de a acorda o zi liberă plătită personalului contractual (aprox. 6.300 angajați), cu ocazia zilei de naștere, deși, inițial, acceptase ca respectiva zi liberă să fie recuperată, invocând prevederi justificative din materia Dreptului muncii.

Stupoare: la negocierile de azi, ministrul Lucian Bode s-a întors la 180 de grade în ceea ce privește ziua liberă pentru personalul contractual, ceea ce ne determină să nu semnăm CCM-ul și să acționăm în consecință!”, au comunicat sindicaliștii.

Biroul Executiv al FSNPPC a decis demararea procedurii legale pentru declanșarea conflictului colectiv de muncă și, implicit, a grevei generale a personalului contractual, „acțiune sindicală PERFECT LEGALĂ, pe care o vom pune în aplicare în cel mai scurt timp posibil, după efectuarea unor acțiuni juridice prevăzute de reglementările în vigoare”.

„Activitatea în TOATE STRUCTURILE centrale și teritoriale va fi foarte dificilă, dacă nu chiar imposibil, de desfășurat, fără implicarea profesională a colegilor noștri, lucru pe care, din motive de neînțeles, MAI nu dorește să-l ia în calcul, deși ar fi imperios necesar. Vom reveni cu detalii privind calendarul și modul de desfășurare a acestei forme inedite de protest, ce va fi declanșată de către FSNPPC”, se mai arată în comunicat.

Category

aeroport

 

victoria