Primăria a reluat licitația pentru modernizarea străzii Kogălniceanu

strada kogalniceanu

Primăria Cluj-Napoca a reluat licitaţia pentru modernizarea străzilor M. Kogălniceanu, Universității, Emmanuel de Martonne, J. Bolyai, Hermann Oberth, Kovacs Dezso, Gaal Gabor, Baba Novac

"Am reuşit să reluăm licitaţia, ofertele pot fi depuse până în 11 marie 2021", a declarat Emil Boc

La prima licitaţie, singura interesată de modernizarea străzii M. Kogălniceanu a fost asocierea condusă de Diferit SRL însă a fost descalificată. Diferit SRL are în portofocliu modernizarea Pieţei Lucian Blaga şi a străzii Regele Ferdinand şi se pregăteşte de şantierul pentru Bd. 21 Decembrie 1989, .

Valoarea totală a investiției pentru moernizarea străzii Kogălniceanu se ridică la 48,7 milioane de lei (10,2 milioane de euro), fonduri europene, din care contribuția municipalității este de 1,3 milioane de lei (274.000 de euro). Proiectul de modernizare a fost întocmit de societatea Mossfern Arhitectură, care a câștigat în 2018 un concurs de soluții. Pentru străzile în cauză există încă din 27 mai 2020 autorizaţie de construire.

 

Durata de execuție stabilită este de cel mult 24 de luni. Zona studiată are o suprafaţă de 26.026 mp şi cuprinde străzile Mihail Kogălniceanu, Universităţii, Emmanuel de Martonne, Bolyai Janos, Hermann Oberth, Kovacs Dezso, Gaal Gabor, Baba Novac (între strada I.C. Brătianu şi  Avram Iancu), Baba Novac nr. 35. Durata de execuţie a lucrărilor este de 20 de luni. 

Category

clujconstanta

Profile picture for user InfoCluj.eu