Sens giratoriu nou, marcaje vechi. Șoferii nu mai înțeleg nimic

sens giratoriu dej

În municipiul Dej a fost edificat în urmă cu câteva luni un sens giratoriu la intersecția dintre strada Ioan Pop-Reteganul și strada 1 Mai. Deși construirea respectivului sens giratoriu ar trebui să  asigure fluenţa circulaţiei în zonă, lucrurile stau cu totul diferit în realitate.

Marcajele de pe  asfalt  NU au fost șterse. Această anomalie face ca șoferii să nu mai înțeleagă care ar fi regulile de circulație pe care să le aplice și implicit cum ar trebui să se circule în zonă crescând riscul de accidente.O fotografie cu sensul giratoriu și vechile marcaje a devenit virală pe rețelele de socializare. Șoferii care au trecut prin respectiva intersecție fac haz de necaz. Mulți dintre ei susțin că nu au mai înțeles nimic și se întreabă dacă marcajele au fost desenate pe timp de noapte, fără lumină. În situația de față este greu să îți mai dai seama cum ar trebui să te încadrezi cu mașina pe benzi.

Înainte, intersecția era dirijată prin niște marcaje rutiere, iar când s-a făcut sensul giratoriu administrația dejeană a „uitat” eliminarea marcajelor vechi. Locuitorii din Dej susțin  că situația semnalată pe rețelele de socializare este așa de trei luni de zile. Mai grav este fapul că în situația în care  plouă lângă sens există o groapă care devine fântână arteziană.

Gravitatea situației este evidențiată în comentarii pe grupurile de trafic de către majoritatea șoferilor care au trecut prin zona respecitvă.

"Azi am trecut și eu pe acolo!!! Nu se înțelege nimic!!! Plus niște canale ieșite din asfalt care te dezorientează și mai tare, încercând să le ocolești!!

Râdeți voi dar vine unul care nu cunoaște zona și acolo îi este sfârșitul…

...să vedem care, cum ne încadram pe benzi în sens giratoriu 

Intră cine vrea, scapă cine poate!

Serios, eu m-am speriat când am ajuns în sens.

Au terminat giratoriul dar se putea pune puțin mai în dreapta. Dacă vine un TIR din sensul opus, eu nu cred că are suficient spațiu pentru a executa manevra de a vira stânga.", sunt câteva dintre comentariile intrenauților. 

 

 

Category

victoria

1