Atenție șoferi! Autostrada A3 pe tronsonul Gilău-Nădășel a luat-o la vale

autostrada gilau nadasel

Cei 9,6 kilometri ai autostrăzii muzeu care fac legătura între Gilău și Nădășelu au fost construiți integral încă din anul 2017 însă traficul rutier a fost deschis abia în septembrie 2018. La mai puțin de 7 luni de când Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a făcut recepția lucrărilor, zeci de metri din taluzul autostrăzii au luat-o la vale, bucăți de pietriș amestecat cu pământ ajungând pe carosabil.

gilau nadaselu

Un șofer clujean, care a și realizat imaginile în 2 aprilie,  a afirmat că în desele sale deplasări pe respectivul tronson de autostradă a observat alunecările încă de la mijlocul lunii martie. Utilajele CNAIR au rezolvat în mică parte problema prin degajarea părții carosabile de pietriș însă rigola a rămas acoperită.

alunecari de teren autostrada

Asocierea S.C. Spedition UMB S.R.L. - S.C. Tehnostrade S.R.L. a început construcția lotului Gilău-Nădășelu în  2014, pe baza unui proiect care nu cuprindea niciun nod rutier și niciun pod peste Someș, care să facă legătura cu restul autostrăzii A3. Lotul din autostrada muzeu  nu a putut fi utilizat de șoferi deoarece lucrările la podul de peste Someș au fost finalizate cu întârziere.

 

 

Category

sky

Profile picture for user Eugen Olariu