Cutremur de peste 5 grade în Arad. S-a resimțit în Cluj

cutremur

Un cutremur cu magnitudine 5,3 pe scara Richter s-a produs marți seara, la ora 20.26, la 10 kilometri de Arad. Mai mulți clujeni au scris pe rețelele de socializare că seismul care a avut loc la o adâncime de 15 km a fost resimțit și în Cluj-Napoca și Florești. Țările afectate de seism au fost Croația, Ungaria Serbia și România.

„În ziua de 06 Iunie 2023, la ora 20:26:52 (ora locală a României), s-a produs în BANAT, ARAD un cutremur semnificativ cu magnitudinea ml 5.2, la adâncimea de 15km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 11km SE de Arad, 42km N de Timisoara, 68km S de Bekescsaba, 96km N de Resita, 99km E de Szeged”, transmite INFP.

„În urmă cu puțin timp, în Banat, județul Arad, s-a produs un cutremur cu intensitatea de 5,2 pe Richter, la o adâncime de 15 km. Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 și nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime. Echipaje operative din județele unde seismul a fost resimțit vor fi trimise în teren pentru efectuarea misiunilor de recunoaștere ”, a transmis IGSU.

Curtremurul din aceasta seara a fost urmat de o replica de 3 e scara Richter.

Category
Tags

victoria

1