EXCLUSIV: Focar de Covid-19 la Institutul Oncologic Cluj

oncologie

Cel puțin 10 cadre medicale și peste 20 de pacienți internați la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca au fost confirmați cu COVID-19. Potrivit surselor InfoCluj.eu, la Institulului Oncologic “Prof Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca au fost testați în această săptămână atât pacienții internați pe secții cât și personalul medical.

Testările s-au făcut în zilele de luni și miercuri, marți fiind testați jucătorii echipei CFR Cluj. În urma testelor efectuate au fost depistate peste 10 cadre medicale (infirmiere, asistente și medici) precum și peste 20 de pacienți internați. Personalul infectat cu noul coronavirus lucrează în mai multe secții din cadrul spitalului, inclusiv în cele de onco-pediatrie, hematologie, imagistică și radiologie. Potrivit sureselor InfoCluj.eu există persoane infectate la spitalizarea de zi și la CT. Trist este faptul că majoritatea pacienților internați, cu vârste peste 60 de ani, nu vor putea beneficia de tratament până ce nu vor fi retestați, rezultatul fiind obligatoriu unul negativ pentru continuarea tratamentului. În raportările zilnice ale GCS privind cazurile de COVID-19 nu este specificat numărul persoanelor depistate pozitiv în unitățile spitalicești.

”La 1.000 de angajați câți are IOCN găsim persoane pozitive. În ultima săptămână am identificat 10 cadre medicale infectate deoarece testăm, facem 300-400 de teste pe zi. Nu au fost toți 10 într-o zi. Testăm și angajații care ne informează că au membri ai familiei confirmați pozitiv. Sunt retestați cei care au simptome, cum sunt cei cu cancere pulmonare care prezintă simptome respiratorii, apoi se pozitivează și angajații de pe secții. Așa se adună. În ultima săptămână am avut și 15 pacienți infectați”, a afirmat Achimaș Cadariu, citat de Cluj24.ro

Category

aeroport sarbatori

 

victoria