Exclusiv: Șulea, audiat în dosarul “Camera ascunsă”

horia sulea

Surse judiciare susțin că primarul Horia Șulea și administratorul public al comunei Florești, Ștefan Goia, vor fi audiați azi în dosarul “Camera ascunsă”. Cei doi urmează să dea declarații în fața polițiștilor de la Serviciul de Investigații Criminale, deocamdată în calitate de martor însă există posibilitatea ca încadrarea calității de martor  a celor doi să fie modiifcată după audieri. Horia Șulea este așteptat la ora 12.00 la sediul Serviciului de Investigații Criminale de pe Calea Turzii  nr 176 B. 

Vă reamintim că în data de 24 iunie, în biroul directorului executiv, Raluca Doja, un angajat  al Primăriei Florești a descoperit întâmplător un dispozitiv de supraveghere amplasat în tavanul fals.

Inițial s-a crezut că este vorba despre o cameră video de mici dimensiuni, însă politiștii sosiți la fața locului au infirmat acest lucru. Au ridicat dispozitivul și l-au predat colegilor de la investigații criminale pentru a fi analizat. Ulterior s-a deschis o anchetă pentru a se stabili cine l-a plasat acolo și care a fost motivul.

”La data de 24 iunie, în jurul orei 10.00, poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în incinta unei instituţii publice, a fost identificat un dispozitiv electronic despre care funcţionarii publici nu aveau cunoştinţă”, au susținut reprezentanții IPJ Cluj. 

Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului pentru efectuarea de verificări, context în care, într-un birou, au identificat dispozitivul electronic pe care l-au ridicat în vederea continuării investigaţiilor”, transmite IPJ Cluj.

Dosarul a fost deschis de polițiști sub  aspectul săvârşirii infracţiunii de  violarea sediului profesional, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal, cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Category

zilele clujului

debrecen

 

victoria