Firmele din dosarul penal al primarului Șulea iau bani pentru dezinfecția Floreștiului

horia sulea

În decembrie 2019 primarul comunei Florești, Horia Petru Șulea a fost condamnat penal în primă instanță la 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru abuz în funcție și complicitate la abuz în funcție.

Edilul a fost acuzat de procurori că a efectuat în perioada 2010, 2012 și 2013, plăți nelegale pentru servicii de deszăpezire și salubritate unor firme considerate de casă. În urma acestor plăți  Horia Petru Șulea ar fi prejudiciat bugetul local cu 270.000 de lei. Mai exact, primarul ar fi atribuit direct, fără licitaţie, şi a plătit servicii de deszăpezire şi salubrizare ale comunei firmelor SC Vaserv G SRL, SC VSG Construcţii SRL şi Lukacom Invest SRL.

În luna 4 aprilie a acestui an, Lukacom Invest SRL a fost desemnată( foto), prin procedură de încredințare directă, să presetze servicii de dezinfecție și dezinsecție. Potrivit portalului de achiziții publice, Lukacom Invest SRL va încasa de la bugetul local pentru a dezinfecta scările de bloc din Florești suma de 60.500 lei ( 12.526,66 Euro).

lukacom

După primele scări dezinfectate, cetățenii aduc acuze grave angajaților firmei prestatoare de servicii și cer control din partea autorităților abilitate. Locuitorii blocurilor în care s-a efectuat  dezinfecția susțin că sănătatea le este pusă în pericol ca urmare a faptului că nu sunt informați cu privire la programul deoperare a prestatorului de serviciu iar substanțele utilizate sunt greu de spăalat de pe ușile apartamentelor. Mai mult decât atât  la activitatea de dezinfecție nu iau parte reprezentanți ai asociațiilor de proprietari fapt ce ridică suspiciunea că aceste activități ar putea fi făcute de mântuială.

“Așa e când iți dezinfectează firma fară autorizație. Nu a fost pus afiș anterior dezinfectării. Nu știm ce produs a fost folosit. Nu se duce albeața de pe uși. Asociația de proprietari nu a fost anunțată, nu a fost un reprezentant al asociației la operațiunea de dezinfectare. Băi, în ce țară traim?! Ăștia ne distrug și ne pun în pericol sănătatea? Nu respectă nicio regulă!” , a fost mesajul postat pe Facebook de un locuitor al comunei Florești

dezinfectie floresti

Curtea primăriei este dezinfectată de o a doua firmă citată în dosarul în care primarul Horia Petru Șulea a fost condamnat în primă instanță la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Astfel, prin aceeași procedură de încredințare directă, Vaserv G SRL a fost desemnată în data de 03.04.2020 să dezinfecteze curtea instituției pentru suma de 24.300 lei ( 5.035,85 Euro)

vaserv srl

Într-o postare pe contul personal de Facebook, Șuleiman de Florești susține că firmele dețin toate autorizațiile necesare.

Pentru o corectă informare a cetățenilor, InfoCluj.eu a solicitat reprezentanților DSVSA Cluj să comunice dacă societățile Lukacom Invest SRL, respectiv Vaserv G SRL dețin autorizație eliberată pentru a efectua activități de dezinfecție, deratizare și dezinsecție (DDD) . Potrivit răspunsului oferit de către reprezentanții DSVSA Cluj, cele două societăți nu figurează în baza de date a instituției ( vezi foto) ca operatori autorizat/ înregistrat  de servicii DDD pe raza județului Cluj.

raspuns dsv

 

 

 

Category

aeroport