Incendiu la Spitalul „Matei Balș” din Capitală: patru persoane au murit carbonizate

matei bals

Un incendiu a izbucnit la la un pavilion al Spitalului Matei Balș din Capitală, într-un salon în care erau trei persoane. În zona respectivă se aflau în jur de 100 de persoane. Toți pacienții care au fost internați erau conectați la oxigen, sunt pacienți Covid, în stadiu mediu spre sever.La fata locului au acționat ambulanțe, autospeciale, un spital mobil și unități de descarcerare.

Pompierii spun că pacienții răniți au fost preluați de ambulanțe și transportați la alte spitale. Comandantul intervenției a declarat că primul apel a fost primit la 5.05, iar primul echipaj pompieri a ajuns după 8 minute.

Pompierii au constatat că la fața locului era un incendiu cu flacără deschisă la parter, care cuprinsese o suprafață de 100 – 120 mp. Patru saloane erau afectate, iar arderea era generalizată, cu posibilități de extindere, a spus comandantul intervenției. S-a intervenit în interior și exterior cu 24 de echipaje, patru descarcerări și 10 microbuze pentru transport persoane.

Medicul Bogdan Oprița a spus că au fost 38 echipaje de prim ajutor, șase de terapie mobilă, cinci de victime multiple.

Au fost mobilizați 100 de medici și asistenți suplimentari pentru a interveni. Au fost evacuate 44 de persoane către spitalele de urgență Floreasca, Universitar, Sf. Ioan și Pantelimon. Clădirea care a ars a fost construită în 1953 și a fost modernizată. Clădirea avea avizele necesare, iar cel mai recent control a fost efectuat în noiembrie, a precizat Raed Arafat.

"Există o anchetă a poliției și există un control efectuat de Corpul de control al premierului și de Corpul de control al Ministerului Sănătății. Există echipe care iau legătura cu familiile. Oxigenul este principalul medicament pentru COVID-19, situația e diferită de la un pacient la altul. Intervenția a fost rapidă și extrem de eficientă, echipele au intervenit prompt și transferurile au fost fșcute extrem de rapid. Sunt 102 pacienti care au fost transferați. Se face centralizarea pacienților internați la terapie intensivă, situația este în dinamică”, a susținut ministrul Vlad Voiculescu.

Category

aeroport

Profile picture for user InfoCluj.eu