Pe aeroportul Cluj pasagerii nu mai sunt nevoiți să își scoată lichidele din bagajele de mână

aeroport

Aeroportul internaţional Avram Iancu din Cluj-Napoca este primul din ţară şi printre puţinele din Europa în care,  pentru controlul de securitate, călătorii nu mai sunt nevoiți să scoată  din bagajele de mână lichidele şi aparatele electronice.

Această facilitate se datorează achiziţionării de către reprezentanții aeroportului a unor echipamente de scanare a bagajelor de ultimă generație

"Echipamentele de scanare standard C3 cu o capacitate avansată şi rapidă de procesare a bagajelor determină reducerea timpului de aşteptare pentru pasageri la efectuarea controlului de securitate. De joi, 14 iulie pasagerii pot să îşi ducă apă şi suc şi să nu le mai cumpere din aeroport, unde sunt foarte scumpe. Nu este limită de cantitate. Totodată, au fost achiziţionate şi echipamente de scanare a bagajelor de cală de tip CTX, cu un nivel superior de detectare a explozibililor", a declarat David Ciceo, directorul general al aeroportului.

Ciceo a mai spus că această realizare a fost posibilă în urma cooperării dintre aeroportul clujean, Brigada Antitero a SRI, care asigură controlul de securitate, şi Autoritatea Aeronautică Română.

Directorul general al aeroportului a mai spus că echipamentele de securitate au fost achiziţionate cu finanţare nerambursabilă prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, în valoare de 42,4 milioane de lei, din care 28,2 milioane de fonduri europene, iar restul de la bugetul de stat. De asemenea, aeroportul clujean a achiziţionat echipamente de ultimă generaţie pentru situaţii de urgenţă, cu fonduri nerambursabile. Este vorba de două autospeciale PSI, una de intervenţie rapidă, 100 de tărgi pat, 10 costume aluminizate şi patru defibrilatoare.

Category

aeroport