În România, primul loc la obezitatea infantilă,  Educația Fizică NU va mai fi materie obligatorie

copil cu minge de baschet

O asociație a profesorilor de educație fizică și sport atrage atenția că această disciplină școlară suferă mari modificări: NU va mai fi obligatorie și nu se vor mai da note, se vor folosi calificative: admis, respins.

Asociaţia profesorilor de educaţie fizică şi sport din Vrancea susţine că domeniul Educaţiei Fizice şi Sportului intră într-o criză majoră, indusă tocmai de către cei care ar fi trebuit să ajute pentru ca situaţia să se schimbe în bine. Asociaţia îndeamnă părinţii şi sportivii să susţină orele de sport în şcoli, în contextul în care sportul şcolar de masă este în moarte clinică din pricina lipsei de finanţare şi a deciziilor neinspirate.

"Se va trece de la acordarea de note de la 1 la 10, la calificative. Din păcate, este impropriu spus calificative, căci nu sunt de tip ”satisfăcător”, ”suficient” sau ”foarte bine” ci doar ”admis/respins”. Acest fapt transformă ora de educaţie fizică în disciplină de mâna a doua, aruncă în derizoriu importanţa acestui obiect, discriminează în mod clar Educaţia Fizică în raport cu celelalte discipline, demotivează elevul, care nu va mai participa cu acelaşi interes la această activitate de o importanţă majoră pentru sănătatea lui. Totodată, îngrădeşte posibilitatea profesorului de a-şi atrage elevii către orele predate de el şi de a asigura elevului un feed-back relevant pentru prestaţia lui la ore, în concordanţă cu acele competenţe pe care profesorul urmăreşte să le dezvolte", transmit reprezentanţii Asociaţiei profesorilor de educaţie fizică.

România ocupă primul locîn Europa la obezitatea infantilă

Numărul copiilor supraponderali crește de la un an la altul, arată datele Institutului Național de Sănătate Publică din România. În plus, România este pe primul în Europa la obezitate infantilă. Statisticile după pandemie arată că aproape 40% dintre copii au probleme cu kilogramele. Îngrijorător este și faptul că vârsta la care se instalează obezitatea este mult mai mică. Până recent, obezitatea apărea de la 7 ani, însă în prezent vârsta s-a înjumătățit. La acest fapt contribuie și lipsa mișcării. Foarte mulți copii preferă lumea virtuală a jocurilor online în detrimentul unei ore de sport făcute ca la carte sau a unui meci de fotbal jucat afară. Telefoanele mobile sunt și ele un impediment în calea mișcării, dar și a socializării. De multe ori putem observa tineri, care deși stau la aceeași masă nu comunică între ei și folosesc separat telefonul.

Category

zilele clujului

debrecen

 

victoria