Șeful Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, Mircea Rus, demis din funcție

mircea rus

Mircea Rus, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, a fost demis din funcție.

„Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:

Cu data de 2 septembrie 2022, comisar-șef de poliție Mircea Ion RUS a fost eliberat din funcția de inspector-șef al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și pus la dispoziție, conform articolului 27^21 litera d din Legea nr. 360 din 2002 privind Statutul polițistului. Conform fișei postului, atribuțiile funcției de inspector-șef al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj vor fi preluate de unul dintre cei doi adjuncți ai inspectorului-șef al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române.

Printre motivele invocate pentru retragerea autorizației ORNISS s-ar număra influențele politice și gestionarea defectuoasă a unor informații. Mircea Rus a fost cercetat disciplinar după ce și-ar fi „instalat” ilegal iubita în funcția de șef al Secției de Poliție nr. 3. Rus ar fi aranjat un concurs pentru ocuparea funcției de șef al Secției 3 Poliție pentru iubita sa.

În 2020 Mircea Rus a fost m utat inexplicabil la Ialomița

În mai 2020, comisarul șef Rus Mircea Ion a fost detașat din fruntea IPJ Cluj, pe funcția de Inspector șef la IPJ Ialomița, printr-un ordin al Ministerului Afacerilor Interne. Mircea Rus urma să își petreacă 3 luni în Ialomița, însă s-a întors pe postul din Cluj cu două săptămâni mai devreme. Motivul acestei mutări ar fi fost că şeful de la IPJ Ialomiţa a intrat într-un conflict grav cu prefectul judeţului. Ca urmare a certurilor dintre cei doi, şeful IPJ Ialomiţa a ajuns la Ordine Publică, iar comandantul IPJ Cluj a fost detaşat pe o perioadă de trei luni de zile la conducerea IPJ Ialomiţa. Poziţia lui Mircea Rus a fost ocupată temporar de către Ciprian Rus, şeful Poliţiei municipale Cluj-Napoca.

                                                                                                                                     

 

 

Category

zilele clujului

debrecen

 

victoria