Soacra primarului din Baia Mare, reținută pentru dare de mită

chereches

Soacra primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost reținută, miercuri seară, pentru 24 de ore de procurorii DNA Cluj. Claudia Gliga este acuzată de infracțiunea de dare de mită,

Claudia Gliga va fi prezentată, joi, în fața magistraților Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Se pare că procurorii au suficiente probe (înregistrări ambientale, conversații telefonice și online) care  dovedesc intenția Claudiei Gliga de a da mită 50.000 de euro judecătoarei Georgiana Farcaș Hîngan de la Curtea de Apel Cluj. Judecătoarea  urmează să pronunțe sentința în dosarul ginerelui Claudiei Gliga în 24 noiembrie.

La DNA Cluj a fost prezentă și soția lui Cătălin Cherecheș, Tabita, care nu a făcut nicio declarație presei. Pe de altă parte, primarul din Baia Mare declara miercuri că nu știa de demersul soacrei sale de a influența decizia judecătoarei și că dacă aceasta a vrut să dea mită a făcut-o fără știința sa. Cătălin Cherecheș a afirmat că nu a mai vorbit cu soacra sa de la nunta care a avut loc în 9 septembrie la Baia Mare. Se pare că soacra primarului din Baia Mare și mama judecătoarei de la Curtea de Apel Cluj ar fi rude, acesta fiind motivul pentru care s-ar fi încercat oferirea mitei.

În emisiunea lui Victor Ciutacu de miercuri seara, Cătălin Cherecheș s-a lepădat de soacră. 

„Mă simt ca un vițel la poarta nouă, încă sunt la birou și nu înțeleg despre ce e vorba, decât ceea ce-mi spunea tata, Dumnezeul să-l ierte, că mâine se împlinesc 22 de ani de când mă privește de sus, respectiv „Cum te f...e soacra, nu te … nimeni”. Am vorbit 10 secunde cu nevasta mea și aștept acum să-mi dea niște explicații. Pentru mine familia înseamnă, cel puțin până acum câteva luni, înseamnă mama, că trăiește, tata că mi-l imaginez și de câteva luni nevasta mea. În rest alții să se descurce. M-am trezit într-un film în care joc rolul de Pluto într-o scenetă cu Tom și Jerry, adică cineva se întâlnește într-o piață în Târgu Mureș, că părinții soției mele sunt din zonă și negociau într-un fel un dosar penal.Din câte mi-a spus avocatul negociau pe o prăjitură, o promisiune paradoxal, vă rog să mă credeți! Tu soacră, sau ce ești tu, să promiți 50.000 de euro? Pentru cine? Pentru un dosar care e de 8 ani în instanță, care e super mediatizat, un dosar care în faza finală se aplică un control judiciar cu interdicția de a părăsi țara pe care am înțeles-o că așa trebuie să fie, am înțeles, mi-am asumat. Mama soţiei mele să stea o sută de ani în închisoare dacă a făcut ceva greşit…”, a declarat Cătălin Cherecheş în direct la România TV.

Category

victoria

1