Video: Fraților… ARDE Făgetul !!!

incendiu faget

Un puternic incendiu de vegetație a izbucnit în această după-amaiză, în jurul orei 17.15 în zona Pădurii Făget. Fumul poate fi observat de la mare distanță. La fața locului ISU Cluj a detașat mai multe autospeciale de stingere însă intervenția pompierilor este îngreunată de terenul accidentat.

“Fraților …dacă sunteți, dacă sunteți prin Cluj, prin zona Mănăștur și vreți să faceți o faptă bună, veniți în pădure și dați o mână de ajutor că, cam arde….Cineva o făcut un foc și s-o extins. Am sunat la pompieri dar cam greu să ajungă aici. Așa că dacă sunteți prin Mănăștur, deasupra la Roata, în pădurea de pini, lângă baza sportivă…. Luați ceva și haideți aici și ajutați. Deci ard de numa…grătarele cuiva. Sunt aici cu ceva lume de mai devreme și tot sting dar e absolut înfiorător cu fumul ăsta”, a comentat, într-o postare pe Facebook, Tudor Baciu, cel care a anunțat prin 112 dezastrul din Făget.

Reprezentanții ISU afirmă că au fost localizate mai multe focare însă flăcările sunt ținute sub control. 

“Au fost dislocate două autospeciale pentru stins incendii și nouă pompieri pentru a stinge mai multe focare care se manifestă în pădurea din zona drumului Sf. Ion. Flăcările sunt sub control în aceste momente, dacă evoluția flăcărilor se va schimba se vor suplimenta forțele de la intervenție“, au afirmat reprezentanții ISU Cluj.

În jurul orei 19.20 incendiul a fost stins.

“Flăcările au fost stinse, o parte din forțele de intervenție s-au retras la bază, iar o parte au rămas în zonă, pentru a supraveghea focarele care s-ar putea reaprinde“, au declarat reprezentanții ISU Cluj. 

UPDATE:

Rezumat intervenție stingere incendiu pădurea Sf Ioan:

Trei autospeciale de stins incendii cu 17 pompieri au fost dislocate, în jurul orei 17.20, pentru a stinge flăcările care au cuprins 15 ha de litieră (vegetație uscată și căzături) dintr-o zonă împădurită, din apropierea drumului Sfântul Ioan, din municipiul Cluj-Napoca. Vântul intens și vegetația uscată abundentă, rămasă din anii precedenți, a favorizat propagarea extrem de rapidă a focului în liziera pădurii, fiiind necesare desfășurarea în forță a operațiunilor de intervenție pentru limitarea și lichidarea focarelor incendiului.

Un real ajutor au fost circa opt cetățeni, care au sprijinit și s-au coordonat, încă de la început, cu echipele de pompieri care au acționat la fața locului.

După cca două ore de acțiuni intense s-a reușit lichidarea tuturor focarelor incendiului, o echipă de pompieri au rămas pentru a supraveghea zona, astfel încât să nu permită reaprinderea focarelor mocnite. Nu au fost persoane rănite ca urmare a acestui eveniment, iar din cercetările preliminare se pare că cel mai probabil incendiul a pornit de la o țigară aprinsă aruncată neglijent.

 

Category

aeroport

 

victoria