VIDEO: Ministrul Sănătății habar n-are de cazul Polaris

nelu tataru

De la 1 aprilie,185 de cadre medicale, angajate cu contracte de muncă pe perioadă nedeterminată la Spitalul Polaris, sunt în șomaj tehnic. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, aflat sâmbătă într-o vizită de lucru la Târgu Mureș alături de priemierul Ludovic Orban, a afirmat că se va interesa de caz.

La o săptămână de la apariția în presă a informațiilor cu privire la conflictul de muncă de la Polaris, Nelu Tătaru a răspuns evaziv întrebărilor jurnaliștilor prezenți la conferința susținută de acesta la Târgu Mureș.

"Evaluarea se face la nivelul fiecărui management al unității în parte. Mă voi interesa și vă voi răspunde", a susținut Nelu Tătaru.

Din răspunsul ministrului sănătății reiese foarte clar faptul că acesta nu știa dacă Polaris este spital de stat sau spital particular. Potrivit surselor Infocluj.eu se pare că acționariatul Polaris a purtat negocieri, încă de acum 6 luni, cu personalul în vederea modificării contractului de muncă prin care personalul era angajat pe perioadă nedeterminată în contract comercial cu PFA-uri. Acest lucru dovedește încă o dată în plus intenția clară a conducerii spitalului de reducere a cheltuielilor cu mult înainte de instaurarea stării de urgență.

Category

turlish